Rămâi conectat

Actualitate

Lansare de carte la Arieşeni: „Ţara Moţilor-elemente de monografie”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Cu ocazia manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României, duminică, 4 decembrie la Arieşeni va avea loc, în incinta Taberei Şcolare din localitate, lansarea volumului „Ţara Moţilor – elemente de monografie”, realizat de dna prof Mirela Mocan, cadru didactic al Grupului Şcolar de Turism Arieşeni, absolventă eminentă a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, secţia istorie şi patrimoniu. Demersul autoarei porneşte de la paradigma bălcesciană conform căreia memoria istorică este o componentă a identităţii, istoria naţională şi cea regională constituind o parte substanţială din moştenirea individuală şi colectivă. De altfel, de la debutul lucrării sale, autoarea afirmă că cercetarea întreprinsă nu este doar una de natură ştiinţifică, ci şi un omagiu adus moţilor, cărora autoarea, este onorată să le aparţină cu toată fiinţa sa. Demersul ştiinţific interdisciplinar al autoarei a valorificat bibliografia de referinţă cu privire la istoria moţilor, presa regională, documente de arhivă, iar pentru a atenua lacunitatea informaţiilor referitoare la istoria recentă a zonei autoarea studiului a apelat şi la sondajul oral.
Mirela Mocan (n. Sicoe), s-a născut în comuna Sohodol, judeţul Alba în anul 1982, a absolvit Colegiul Naţional „Avram Iancu”, Câmpeni, secţia Filologie. În 2005 finalizează cursurile Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, ca şefă a promoţiei Istorie, urmând cursuri de masterat şi doctorat în cadrul aceleiaşi universităţi. În prezent este profesor de istorie la Grupul Şcolar de Turism Arieşeni, unde îşi desăvârşeşte cercetarea istoriografică, participând constant la viaţa ştiintifică şi culturală a Ţării Moţilor. (T.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea