Rămâi conectat

Sănătatea și natură

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia funcţionează singura secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă din judeţ

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului din Alba Iulia care a fost complet reabilitată în 2012 este singura din judeţul Alba, iar pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate a fost achiziţionată aparatură performantă. Secţia dispune de 28 de paturi şi este structurată după modelul european, în două parţi: Terapie Intensivă I, cu doua saloane şi Terapie Intensivă II (terapie intermediară postoperatorie). Un număr de 12 paturi sunt prevăzute cu monitor şi ventilator mecanic.

„Mai sunt medici anestezişti şi în alte spitale din judeţ, dar la Alba Iulia este singura secţie care poate asigura susţinerea pacienţilor în stare gravă pe perioadă mai lungă de timp. Noile dotări ne permit să oferim servicii de calitate pacienţilor. Secţia dispune de mai multe injectomate şi un aparat dializă acută. De asemenea, condiţiile de spitalizare pentru pacienţi sunt la standarde europene”, a explicat medicul Ionel Mucea, şeful secţiei de ATI.

Aparat performant de epurare extrarenală (hemodiafiltrare şi plasmafereză)

Pentru pacienţii care au un nivel mare de elemente toxice în organism sau care suferă de boli autoimune se pot realiza mai multe şedinţe de hemodiafiltrare sau plasmafereză, în funcţie de indicaţiile medicului, cu noul aparat de dializă acută.

„O şedinţă durează aproximativ  patru ore şi constă în scoaterea sângelui bolnavului şi restituirea globulelor sale roşii după purificarea plasmei. În funcţie de diagnostic un pacient poate necesita una sau mai multe şedinţe cu acest aparat. La acest tip de tratament pacienţii răspund foarte bine, iar calitatea vieţii lor se poate îmbunătăţii simţitor”, a explicat medicul Liana Stănescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea