Rămâi conectat

Curier Județean

La Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir: Mihai Eminescu-dor de eternitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii şi profesorii Scolii Gimnaziale „Singidava” Cugir şi-au oprit pentru un ceas lenta desfăşurare a gândurilor mărunte ca să-şi purifice sufletele, aţintindu-şi ochii spre unica stea a culturii, Luceafărul poeziei româneşti, stea răsărită acum 164 de ani, într-un moment de gratie a universului şi geniu al poporului roman.

Citește și: Mihai Eminescu data naşterii • Mihai Eminescu biografie pe scurt • Mihai Eminescu opere, cărți, poezi • Mihai Eminescu scurt referat

Printr-un colaj de poezii alese din opera poetului şi reunite într-un spectacol al cadrelor didactice şi al Comisiei Limba şi Comunicare (Bogdana Sabău, Eugenia Olteanu, Oana Horciu, Delia Niculas şi Dan Moldovan) şi mai ales cu dăruirea şi contribuţia unor elevi deosebiţi din clasele gimnaziale, au scris împreună o pagina din cronica sufletului, lăsându-se învăluiţi de euforia, candoarea şi emoţia stihurilor eminesciene. Au fost recitate poezii precum La steaua…., Lacul, De-as avea…, Venera si madona, Pe aceeaşi ulicioară, Cu penetul ca sideful, Calin (file din poveste) si altele.

Au fost interpretate cu multă sensibilitate de către elevele Virginia Anghel si Mirela Angel, cântece pe versuri de Mihai Eminescu, iar elevii anglofoni şi francofoni au evidenţiat şi ei opera prin care cultura română accede la patrimoniul întregii umanităţi. Pata de culoare ce a completat momentul au reprezentat-o desenele realizate de elevi ai claselor primare şi gimnaziale.

Autor: Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea