Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

La restricții DA, la pelerinaj BA: Peste 1000 de oameni au participat la cel mai mare pelerinaj din ţară, la racla Sfintei Parascheva de la Iaşi. Închinarea, lăsată la liber, fără certificat verde

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La restricții DA, la pelerinaj BA: Peste 1000 de oameni au participat la cel mai mare pelerinaj din ţară, la racla Sfintei Parascheva de la Iaşi. Închinarea, lăsată la liber, fără certificat verde

Pelerinii nu au mai fost legitimaţi, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. Atunci, doar ieşenii au fost lăsaţi să participe la pelerinaj. În acelaşi timp, nici nu li s-a mai cerut vreun certificat verde, test negativ sau orice altă dovadă în acest sens.

Cel mai mare pelerinaj din România a început vineri, 8 octombrie, la Iaşi, în ciuda faptului că localitatea se apropie de 8 infectări la mia de locuitori.

La racla Sfintei Parascheva au putut merge atât pelerinii vaccinaţi, cât şi cei nevaccinaţi.

Medicii au tras un semnal de alarmă şi i-au avertizat pe credincioşi că dacă au probleme mari de sănătate, mai bine ar fi să stea acasă, pentru că nu vor putea conta pe serviciile medicale din Iaşi.

„Să nu aibă cineva ideea să vină către Iaşi să se trateze, să fie văzut într-un spital, pentru că efectiv spitalele de aici abia fac faţă pacienţilor din Iaşi. E clar că sunt depăşite de numărul acestor pacienţi şi nu vor putea asigura asistenţa medicală de urgenţă sau de specialitate”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU SMURD Iaşi.

În context, şi medicul Răzvan Socolov şi-a exprimat opinia cu privire la pelerinajul religios de la Iaşi.

„Haideţi să gândim cum ne putem proteja singuri. Vaccinul este o soluţie. Dar şi vaccinaţi putem transmite boala. Evitarea aglomerărilor este măsura complementară esenţială. Moaştele vă vor aştepta la Iaşi şi peste un an. Dumnezeu vă aude rugăciunile mai bine din biserica dumneavoastră decât de pe un pat de ATI. Să fim creştini arătând că nu risipim darul sănătăţii venit de la Dumnezeu”, a spus medicul ieşean Răzvan Socolov.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea