// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

La Liceul Teoretic ,,David Prodan” Cugir Concursuri atractive, cu facilități pentru admiterea elevilor la facultățile de matematică, informatică și fizică

Asociaţia pentru Ştiinţă şi Progres Pitagora Cugir a încheiat un parteneriat cu Universitatea de Vest Timişoara, prin includerea Liceului Teoretic ,,David Prodan” Cugir pe lista instituţiilor în care se pot desfăşura concursurile de matematică, informatică şi fizică.

Demersul, acordă dreptul elevilor cu rezultate foarte bune să beneficieze de anumite facilităţi la concursurile de admitere la Facultatea de Matematică, de Informatică şi la Facultatea de Fizică.

Pentru elevii care doresc să susţină concursurile la Liceul Teoretic ,,David Prodan” Cugir, calendarul este următorul:

Concursul de Fizică ,,Constantin Sălceanu” va avea loc în data de 30.03.2019, ora 10.30 și este adresat elevilor claselor a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a. Elevii care obţin un punctaj de minim 60 %, vor benefecia de facilităţile oferite de Facultatea de Fizică și anume: admitere la facultatea de fizică, bursă şi loc de cazare în căminele Universităţii de Vest Timişoara.

Pe lângă beneficiile oferite de către Facultatea de Fizică a Universităţii de Vest Timişoara, primii 3 clasaţi vor fi premiaţi de către Asociaţia pentru Ştiinţă şi Progres Pitagora Cugir, astfel: premiul I 300 RON, premiul II, 200 RON,  premiul III 100 RON. Detalii la adresele: https://physics.uvt.ro/salceanu/ sau www.asociatiapitagora-cugir.ro. Înscrierea se poate face la adresa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfyabZRXwniKKMMGBruZjpnHibFJqc0kDdMw-C_ep3s-Xov6A/viewform.

Concursul Facultăţii de Matematică şi Informatică (FMI) va fi organizat în data de 11.05.2019, ora 11.00 și este adresat elevilor claselor a XI-a şi a XII-a.

Elevii care vor participa la concursul de matematică organizat la Cugir trebuie ca la înscriere să completeze în câmpul cu liceul de provenienţă şi “locaţia Cugir”.

Candidaţii care obţin premii la concursul FMI, îşi pot echivala una din notele care intră în calculul mediei de admitere cu nota 10, oricare ar fi aceasta. Oricare dintre notele obţinute prin participarea la Concursul FMI, în clasa a XI-a sau în clasa a XII-a, poate echivala, la cerere, nota de la proba scrisă a concursului de admitere. Pe lângă beneficiile oferite de către Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest Timişoara, primii 3 clasaţi, din fiecare an, vor fi premiaţi de către Asociaţia pentru Ştiinţă şi Progres Pitagora Cugir, astfel: premiul I 300 RON, premiul II, 200 RON,  premiul III 100 RON. Informaţiile despre concursul FMI, inclusiv link-ul către formularul de înregistrare  se găsesc la adresa: https://sites.google.com/e-uvt.ro/concursul-fmi-2019/home.

(C.P.)

foto: arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419