Rămâi conectat

Politică Administrație

La Cugir, undă verde pentru sprijin financiar acordat unităţilor de cult recunoscute în România

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a stabilit recent Regulamentul privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al orașului Cugir, pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România.

Sprijinul financiar se poate acorda pentru completarea fondurilor proprii ale unităţilor de cult destinate: întreţinerii şi funcţionării unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri mici; construirii, în condiţiile aprobării documentaţiilor tehnico-economice potrivit reglementărilor în vigoare, precum şi reparării lăcaşurilor de cult; conservării şi întreţinerii bunurilor de patrimoniu aparţinând cultelor religioase; desfăşurării unor activităţi de asistenţă socială şi medicală ale unităţilor de cult; amenajării şi întreţinerii muzeelor cultural-religioase; construirii, amenajării şi reparării clădirilor având destinaţia de aşezăminte de asistenţă socială şi medicală ale unităţilor de cult etc.

În ceea ce privește condiţiile de eligibilitate, vor fi supuse evaluării numai solicitările care întrunesc anumite criterii de selecţie: proiectele sunt de interes public local; este dovedită capacitatea organizatorică şi funcţională a solicitantului sprijinului financiar.

Evaluarea şi selecţia cererilor de sprijin financiar se face de către Comisia de evaluare şi selecţie, ce va fi formată din reprezentanți ai Consiliului Local Cugir (câte un consilier local din cadrul Comisiei pentru învăţământ, cultură, sport, culte, protecţia socială, tineret, protecție copii și familie, respectiv al Comisiei de buget-finanţe, servicii publice, administrarea domeniului public şi privat) care vor fi desemnați prin hotărâre a consiliului local, precum și persoane din cadrul Primăriei orașului Cugir. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea infrastructurii educaționale a două unități de învățământ din Abrud. Licitația de peste 600.000 de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea infrastructurii educaționale a două unități de învățământ din Abrud. Licitația de peste 600.000 de lei lansată pe SEAP Administrația orașului Abrud, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizare infrastructurii educaționale a două unități de învățământ din oraș, respectiv liceul „Horea, Cloșca și Crișan ” Abrud și școala gimnazială „Avram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea