La Cugir, pregătirile pentru Festivalul de Folk „Zilele Tineretului” sunt pe ultima sută de metri
În cursul zilei de ieri, echipa de organizare a Festivalului „Zilele Tineretului” s-a întrunit pentru a pune la punct ultimele detalii ale evenimentului ce va avea loc în zilele de 11 şi 12 mai. Pe lângă angajaţii primăriei Cugir, Casei de Cultură, Clubului Sportiv Orăşenesc şi Poliţiei Locale, la întâlnirea de lucru au fost invitaţi şi reprezentanţi ai elevilor din cele două licee, pe care admninistraţia locală i-a dorit parteneri în organizarea festivalului.
Întrucât programul artistic al festivalului este deja stabilit, discuţiile s-au centrat pe competiţiile sportive la care organizatorii speră că vor răspunde cât mai mulţi tineri. Spre exemplu, startul festivalului va fi dat sâmbătă, 11 mai, în centrul localităţii unde vor fi aşteptaţi toţi cei care iubesc mişcarea în aer liber şi care vor fi provocaţi la cross, până la locul de desfăşurare al festivalului – Cabana Mistreţu de pe Râul Mare.
Plecare se va face ca şi anul trecut, de pe bulevardul Alexandru Sahia, însă traseul va fi diferit, datorită lucrărilor care au loc pe strada 21 Decembrie. Astfel, participanţii la cross vor urma ruta: UPS – Prichindel – Stadion – 21 Decembrie – Traian Vuia – Griviţei – Podul Roşu – Cabana Mistreţu. Trebuie spus că pe tot traseul, participanţii vor fi însoţiţi de un echipaj al Poliţiei Locale şi de o ambulanță, care se vor asigura de buna desfăşurăre şi securitatea celor ce vor lua parte la cros.
Activităţiile sportive vor continua şi la Cabana Mistreţu cu competiţii de şah, tenis de masă şi bowling, în urma cărora, cei care se impun ca cei mai buni, vor fi premiaţi de către organizatorii festivalului.
Anul acesta Festivalul de folk „Zilele Tineretului” are loc cu aproape o săptămâna şi jumătate mai târziu, întrucât organizatorii au considerat că mulţi cugireni vor pleca din oraş în minivacanţa din 1-6 mai.
„Este un festival pe care îl organizăm de Ziua Tineretului, pentru tineri în special, dar nu numai, ci pentru toţi cei care iubesc natura şi muzica bună. Întrucât mulţi tineri vor profita de minivacanţă şi vor pleca din oraş, am considerat că nu putem organiza ediţia din acest an în data de 1 şi 2 mai, întrucât riscăm să lipsească tocmai cei cărora le este destinat evenimentul. De aceea, am ales să sărbătorim tinereţea mai târziu decât de obicei, în 11 şi 12 mai şi sperăm că festivalul se va bucura de o prezenţă pe măsura pregătirii„, a declarat primarul Cugirului, Adrian Teban.
Printre cei care vor concerta, se numără şi nume sonore ale muzicii folk cum ar fi: Mircea Baniciu, Ioan Gyuri Pascu, Doru Stănculescu, Alina Manole.
Programul artistic va debuta sâmbătă, 11 mai, la ora 17.00, când vor urca pe scenă Fanfara Transilvania, Grupul Aprentis, Vali Iloaie Alina Manole, Doru Stănculescu, trupa Zip, trupa Equinoxe, iar la finalul evenimentului va avea loc discotecă în aer liber. Duminică, 12 mai, show-ul va începe tot la ora 17.00 cu Grupul Anotimpuri după care vor mai urca pe scenă Grupul Amurg, grupul Plus Noi, Trupa Milenium C.. Spre finalul evenimentului vor cânta pentru cugireni Mircea Baniciu Band, Dorin Andone şi Ionel Susan, Ioan Gyuri Pascu şi The Blue Workers.
Cei care doresc să se bucure de această sărbătoare câmpenească, pot urca spre Cabana Mistreţu cu mijloacele de transport în comun care vor circula din oră în oră, pe ruta Vinerea- Cabana Mistreţu, cu oprire la fiecare staţie, puse la dispoziţie de organizatori.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
PETIȚIE online inițiată de locuitorii din Cugir: „Cerem Primarului și Consiliului Local construirea unui bazin de înot pentru comunitate”
PETIȚIE online inițiată de locuitorii din Cugir: „Cerem Primarului și Consiliului Local construirea unui bazin de înot pentru comunitate” Locuitorii orașului Cugir din județul Alba au inițiat o petiție în mediul online din dorința de a avea un bazin de înot în comunitate. Acest proiect ar aduce beneficii semnificative atât pentru sănătatea, educația, cât și […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii3 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii