Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

La Cugir, pregătirile pentru Festivalul de Folk „Zilele Tineretului” sunt pe ultima sută de metri

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cursul zilei de ieri, echipa de organizare a Festivalului „Zilele Tineretului” s-a întrunit pentru a pune la punct ultimele detalii ale evenimentului ce va avea loc în zilele de 11 şi 12 mai. Pe lângă angajaţii primăriei Cugir, Casei de Cultură, Clubului Sportiv Orăşenesc şi Poliţiei Locale, la întâlnirea de lucru au fost invitaţi şi reprezentanţi ai elevilor din cele două licee, pe care admninistraţia locală i-a dorit parteneri în organizarea festivalului.

Întrucât programul artistic al festivalului este deja stabilit, discuţiile s-au centrat pe competiţiile sportive la care organizatorii speră că vor răspunde cât mai mulţi tineri. Spre exemplu, startul festivalului va fi dat sâmbătă, 11 mai, în centrul localităţii unde vor fi aşteptaţi toţi cei care iubesc mişcarea în aer liber şi care vor fi provocaţi la cross, până la locul de desfăşurare al festivalului – Cabana Mistreţu de pe Râul Mare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Plecare se va face ca şi anul trecut, de pe bulevardul Alexandru Sahia, însă traseul va fi diferit, datorită lucrărilor care au loc pe strada 21 Decembrie. Astfel, participanţii la cross vor urma ruta: UPS – Prichindel – Stadion – 21 Decembrie – Traian Vuia – Griviţei – Podul Roşu – Cabana Mistreţu. Trebuie spus că pe tot traseul, participanţii vor fi însoţiţi de un echipaj al Poliţiei Locale şi de o ambulanță, care se vor asigura de buna desfăşurăre şi securitatea celor ce vor lua parte la cros.

Activităţiile sportive vor continua şi la Cabana Mistreţu cu competiţii de şah, tenis de masă şi bowling, în urma cărora, cei care se impun ca cei mai buni, vor fi premiaţi de către organizatorii festivalului.

Anul acesta Festivalul de folk „Zilele Tineretului” are loc cu aproape o săptămâna şi jumătate mai târziu, întrucât organizatorii au considerat că mulţi cugireni vor pleca din oraş în minivacanţa din 1-6 mai.

Este un festival pe care îl organizăm de Ziua Tineretului, pentru tineri în special, dar nu numai, ci pentru toţi cei care iubesc natura şi muzica bună. Întrucât mulţi tineri vor profita de minivacanţă şi vor pleca din oraş, am considerat că nu putem organiza ediţia din acest an în data de 1 şi 2 mai, întrucât riscăm să lipsească tocmai cei cărora le este destinat evenimentul. De aceea, am ales să sărbătorim tinereţea mai târziu decât de obicei, în 11 şi 12 mai şi sperăm că festivalul se va bucura de o prezenţă pe măsura pregătirii„, a declarat primarul Cugirului, Adrian Teban.

Printre cei care vor concerta, se numără şi nume sonore ale muzicii folk cum ar fi: Mircea Baniciu, Ioan Gyuri Pascu, Doru Stănculescu, Alina Manole.

Programul artistic va debuta sâmbătă, 11 mai, la ora 17.00, când vor urca pe scenă Fanfara Transilvania, Grupul Aprentis, Vali Iloaie Alina Manole, Doru Stănculescu, trupa Zip, trupa Equinoxe, iar la finalul evenimentului va avea loc discotecă în aer liber. Duminică, 12 mai, show-ul va începe tot la ora 17.00 cu Grupul Anotimpuri după care vor mai urca pe scenă Grupul Amurg, grupul Plus Noi, Trupa Milenium C.. Spre finalul evenimentului vor cânta pentru cugireni Mircea Baniciu Band, Dorin Andone şi Ionel Susan, Ioan Gyuri Pascu şi The Blue Workers.

Cei care doresc să se bucure de această sărbătoare câmpenească, pot urca spre Cabana Mistreţu cu mijloacele de transport în comun care vor circula din oră în oră, pe ruta Vinerea- Cabana Mistreţu, cu oprire la fiecare staţie, puse la dispoziţie de organizatori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Din 7 mai, consultațiile medicale în regim ambulatoriu se efectuează în noul spațiu, din incinta SJU Alba Iulia: Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din 7 mai, consultațiile medicale în regim ambulatoriu se efectuează în noul spațiu, din incinta SJU Alba Iulia: Cum se fac programări Începând de marți, 7 mai 2024, consultațiile medicale în regim ambulatoriu se efectuează în noul spațiu, proaspăt amenajat, din incinta Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Astfel, ambulatoriul de pe strada Mușețelului, nr. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea