Rămâi conectat

Curier Județean

La Cugir a debutat Proiectul ,,ŞCOALA FAMILIEI – educaţie pentru părinţi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

În data de 11 martie 2017 a debutat la Cugir, la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi, proiectul ”Şcoala Familiei – educaţie pentru părinţi”, în cadrul căruia a fost dezbătută tema ,,Diferenţele de gen- caracteristici masculine şi feminine”, susţinută de formatorul  Laura Bercu.

Bazele acestui proiect au fost puse în anul 2014 la iniţiativa cunoscutului biofizician dr.Virgiliu Gheorghe care, în  urma sutelor de conferinţe din ţară şi diaspora, a ajuns la concluzia că viitorul familiei stă în părinţi bine informaţi şi în microcomunităţi. Incepând cu septembrie 2016, proiectul ,,Şcoala Familiei” a fost lansat rând pe rând în mai multe judeţe, în prezent desfăşurându-se în 12 judeţe din ţară. Proiectul propune module tematice bine sistematizate şi prezentate de către specialişti din diverse domenii. Echipa de lucru a fost constituită iniţial din psihologi, pedagogi, profesori, medici, manageri de proiect, antreprenori  mulţi părinţi interesaţi.

La Cugir, modulele Şcolii Familiei sunt organizate şi găzduite de către Părintele Ioan Cândea, slujitor în cadrul Bisericii Sf. Trei Ierarhi. Temele ce vor fi abordate în cadrul viitoarelor   module care se vor desfăşura în Cugir sunt:

  • 26 martie – ,,Alimentaţia sănătoasă” – nutriţionist Lavinia Bratu
  • 1 aprilie -,,Autoritatea şi stilurile parentale” – profesor dr. Alina Mirica
  • 9 aprilie – ,,Efectele ecranelor electronice asupra sănătăţii copiilor” -formator Dan Florea
  • 13 mai – ,,Educaţia caracterului” – profesor dr. Alina Mirica
  • 27 mai – ,,Formarea dependenţelor la copii şi adulţi”- biolog Veronica Grădinariu.

,,A fi părinte nu este deloc uşor! Pentru a deveni model pentru copiii lor , părinţii trebuie să treacă ei înşişi printr-o continuă sculptare şi modelare a sinelui. În acest sens ,,Şcoala Familiei” vine în întâmpinarea părinţilor ajutându-i să treacă prin acest proces anevoios, oferindu-le informaţii din diverse domenii cum ar fi: neuroştiinţe, psihologie, pedagogie sau  bioetică. Cu cât un părinte este mai bine informat, cu atât poate acţiona mai eficient în folosul propriilor copii, în toate etapele şi dimensiunile dezvoltării lor fizice, emoţionale, intelectuale şi spirituale”, a declarat preoteasa Silvia Cândea.

Tatiana Ungurianu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

20 iulie 2024 | Adrian Păunescu, omagiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Bera Larisa

Publicat

în

20 iulie 2024 | Adrian Păunescu, omagiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba Sâmbătă, 20 iulie 2024, la 81 de ani de la nașterea scriitorului Adrian Păunescu, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își propun să-l readucă în atenția publică, printr-un moment omagial. Citește și: 19 iulie 2024 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea