Rămâi conectat

Actualitate

La Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, pentru al doilea an consecutiv, noul elev plutonier adjutant este tot o fată

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La Colegiul Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia a avut loc recent ceremonia înaintării în grad a viitorului elev plutonier adjutant al liceului, în prezenţa efectivelor de cadre didactice, militare şi elevi şi a numeroase oficialităţi judeţene şi locale, militare şi civile. Este vorba despre eleva sergent Alexandra Oltean (cls. a XI-a B) care a ieşit din rând, a studiat, a perseverat şi a devenit cea mai bună elevă la învăţătură din tot liceul, cu media 9,87, deţinând funcţia de înlocuitor al comandantului, şefa tuturor elevilor.
După ce mr. Florin Cîmpean a dat citire ordinului de zi pe unitate, a avut loc oficierea înaintării în grad a Alexandrei Oltean, tânăra primind noile grade militare din partea gral. bg. dr. Ioan Manci – locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie “Gemina” Cluj-Napoca şi din partea col. Marcel Domşa, comandantul colegiului. El. plt. adj. Alexandra Oltean a preluat apoi cheia liceului, simbol al schimbului între generaţii, de la fostul elev plutonier adjutant, care a fost tot o elevă, Simona Chişiu.
„Firea sa puternică, ambiţia şi dorinţa de a descoperi noi orizonturi ale cunoaşterii, dar şi pe sine însăşi, au fost impulsul ce i-a ghidat paşii spre cariera militară. Aparent timidă, sfioasă, Alexandra a înaintat cu fruntea sus pe parcursul celor 3 ani de liceu militar şi a ştiut să atragă simpatia şi respectul atât al colegilor, cât şi al profesorilor şi al cadrelor militare, surprinzând cu rezultatele şcolare deosebite, succesele artistice şi înalta ţinută morală de care dă dovadă. Deschisă la orice provocare, Alexandra îmbină armonios sensibilitatea artelor şi a disciplinelor umaniste cu rigurozitatea ştiinţifică, excelând în toate domeniile. Se pliază perfect la viaţa intensă din colegiul militar, fiind mereu activă, implicată în proiecte europene, activităţi cultural – artistice şi sportive. Deseori firea sa romantică se lasă atrasă de mirajul dansului, pluteşte pe ritmuri de vals, deschizându-şi astfel aripile spre înalt.”, a descris-o pe Alexandra prof. Simona Mureşan.
El. plt. adj. Alexandra Oltean a participat la numeroase concursuri şi olimpiade şcolare, munca ei fiind încununată cu performanţe notabile: menţiune la Olimpiada Naţională de Istorie – 2011, locul III la Concursul Naţional „Cultură şi Civilizaţie în România – 2011”, locul I la etapa regională a Concursului Naţional „Tinerii dezbat” – 2011, menţiune la „Cupa Liceelor – Dezbateri” – 2011, la care se adaugă rezultatele foarte bune la Concursul Naţional de Matematică „Arhimede”, plus două calificări consecutive la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar la şah.
De altfel, în cadrul ceremoniei, tânăra şi frumoasa Alexandra Oltean a fost recompensată cu diplome şi premii în obiecte şi bani pentru meritele deosebite demonstrate în timpul anului şcolar: suma totală de 1800 de lei, un minilaptop şi o mulţime de cărţi. Felicitări şi mult succes în continuare!
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câți urși vor putea fi împușcați fără autorizație, pe județe: A fost adoptată Legea prin care pot fi împuşcaţi 481 de urşi anual

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câți urși vor putea fi împușcați fără autorizație, pe județe: A fost adoptată Legea prin care pot fi împuşcaţi 481 de urşi anual Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, 23 iulie 2024, decretul legat de promulgarea legii privind combaterea atacurilor urşilor bruni. Legea a fost adoptată în regim de urgenţă, săptămâna trecută, de deputaţi, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea