La ce să fiți atenți atunci când cumpărați un cuptor electric (P)
Cuptorul electric, care a fost eclipsat în urmă cu câțiva ani odată cu apariția cuptorului cu microunde, și-a recăpătat din nou popularitatea în bucătărie datorită celor mai recente progrese tehnologice, care îl fac mai ușor, mai sigur și mai convenabil de utilizat și curățat.
Pentru că atunci când cumpărăm un cuptor electric suntem mai degrabă atenți doar la aspect sau design, aceasta nu este cea mai importantă caracteristică căreia trebuie să îi acordăm cea mai multă atenție, ci trebuie să luăm în considerare și alte aspecte practice, care vor face diferența într-o investiție bună și una proastă.
Cum vei folosi acest cuptor electric
Alege un model potrivit nevoilor tale, în funcție de obiceiurile tale culinare (gătit elaborat, fripturi, pizza, pâine etc.), numărul de persoane din familie, spațiul disponibil, timpul disponibil pentru gătit, etc.
Dimensiunile unui cuptor electric
Producatorii recomandă ca atunci când este spațiu disponibil în bucătărie, să alegeți un cuptor electric incorporabil, pe care să îl așezați sub cuptorul cu microunde (dacă este cazul), astfel încât să fie la o înălțime potrivită. Dacă nu, este, de asemenea, practic și obișnuit să alegi un cuptor electric incorporabil pe care să îl așezi sub plită. Dacă optezi pentru un cuptor electric incorporabil și urmează să-l montezi, fii atent la dimensiunile exterioare și ține cont că trebuie să lași spațiu pentru o ventilație adecvată.
Capacitatea internă a unui cuptor electric
Capacitatea internă a unui cuptor electric este exprimată în litri și va depinde de numărul de persoane din casa dumneavoastră. Pe piață veți găsi modele mici (cuptoare compacte) cu o capacitate de aproximativ 20 de litri. Pe de altă parte, aveți modele care ajung la 80 de litri capacitate. Multe modele mari permit prepararea simultană a mai multor feluri de mâncare pe diferite tăvi fără a amesteca mirosurile, economisind energie și timp. Dacă știți că aveți o familie numeroasă sau că gătiți mult și des, este mai bine să optați pentru un cuptor electric incorporabil cu o capacitate mai mare.
Puterea unui cuptor electric
Puterea cuptorului electric se exprimă în wați, atât pentru cuptor și grill cât și pentru funcția de curățare prin piroliză. Cu cât puterea este mai mare, cu atât mâncarea se va găti mai repede. Însă idealul este să achiziționezi un model cu nivelul maxim de eficiență, pentru a evita consumul inutil. Puterea unui cuptor electric variază între cei 250 de wați pentru cele mai mici cuptoare, până la cei de peste 750 de wați, ca în cazul unui cuptor electric incorporabil.
Consum și eficiență energetică
Consumul cuptorului este indicat pe eticheta energetică obligatorie pentru aceste aparate, în conformitate cu reglementările Uniunii Europene. Această etichetă informează despre nivelul de eficiență energetică a aparatului în raport cu tipul standard. Clasificările au fost recent schimbate, dar majoritatea site-urilor încă arată și clasificarea veche. Deși cele mai eficiente aparate tind să fie mai scumpe, pe termen lung merită să investești în ele economisind consumul pe durata de viață a acestora.
Funcții și caracteristici speciale ale unui cuptor electric
În funcție de performanțele acestora, putem găsi pe piață, de la cele mai simple până la cele mai sofisticate modele de cuptoare electrice. În primul rând, evidențiem funcțiile de gătit oferite de diferiții producători care vizează optimizarea gătitului (menținerea temperaturii constante și distribuirea uniformă a căldurii în timpul gătirii): funcția de preîncălzire rapidă; „turbo-grill”, care produce o căldură superioară foarte puternică și distribuie temperatura astfel încât să nu mai fie necesară întoarcerea alimentelor la gătit; „turbo plus” vă permite să gătiți mai multe feluri de mâncare în același timp fără a amesteca aromele sau mirosurile etc. Există modele care gătesc cu abur sau combină aburul cu aerul cald. Unele modele au senzori pentru a calcula timpii de gătire. De asemenea, căutați un cuptor electric cu funcție de autocurățare pentru a vă fi ușor să îl întrețineți. Dacă aveți copii, atunci și funcțiile de siguranță sunt la fel de importante.
sursa foto: emag.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918