Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

La ce să fiți atenți atunci când cumpărați un cuptor electric (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Cuptorul electric, care a fost eclipsat în urmă cu câțiva ani odată cu apariția cuptorului cu microunde, și-a recăpătat din nou popularitatea în bucătărie datorită celor mai recente progrese tehnologice, care îl fac mai ușor, mai sigur și mai convenabil de utilizat și curățat.

Pentru că atunci când cumpărăm un cuptor electric suntem mai degrabă atenți doar la aspect sau design, aceasta nu este cea mai importantă caracteristică căreia trebuie să îi acordăm cea mai multă atenție, ci trebuie să luăm în considerare și alte aspecte practice, care vor face diferența într-o investiție bună și una proastă.

Cum vei folosi acest cuptor electric

Alege un model potrivit nevoilor tale, în funcție de obiceiurile tale culinare (gătit elaborat, fripturi, pizza, pâine etc.), numărul de persoane din familie, spațiul disponibil, timpul disponibil pentru gătit, etc.

Dimensiunile unui cuptor electric

Producatorii recomandă ca atunci când este spațiu disponibil în bucătărie, să alegeți un cuptor electric incorporabil, pe care să îl așezați sub cuptorul cu microunde (dacă este cazul), astfel încât să fie la o înălțime potrivită. Dacă nu, este, de asemenea, practic și obișnuit să alegi un cuptor electric incorporabil pe care să îl așezi sub plită. Dacă optezi pentru un cuptor electric incorporabil și urmează să-l montezi, fii atent la dimensiunile exterioare și ține cont că trebuie să lași spațiu pentru o ventilație adecvată.

Capacitatea internă a unui cuptor electric

Capacitatea internă a unui cuptor electric este exprimată în litri și va depinde de numărul de persoane din casa dumneavoastră. Pe piață veți găsi modele mici (cuptoare compacte) cu o capacitate de aproximativ 20 de litri. Pe de altă parte, aveți modele care ajung la 80 de litri capacitate. Multe modele mari permit prepararea simultană a mai multor feluri de mâncare pe diferite tăvi fără a amesteca mirosurile, economisind energie și timp. Dacă știți că aveți o familie numeroasă sau că gătiți mult și des, este mai bine să optați pentru un cuptor electric incorporabil cu o capacitate mai mare.

Puterea unui cuptor electric

Puterea cuptorului electric se exprimă în wați, atât pentru cuptor și grill cât și pentru funcția de curățare prin piroliză. Cu cât puterea este mai mare, cu atât mâncarea se va găti mai repede. Însă idealul este să achiziționezi un model cu nivelul maxim de eficiență, pentru a evita consumul inutil. Puterea unui cuptor electric variază între cei 250 de wați pentru cele mai mici cuptoare, până la cei de peste 750 de wați, ca în cazul unui cuptor electric incorporabil.

Consum și eficiență energetică

Consumul cuptorului este indicat pe eticheta energetică obligatorie pentru aceste aparate, în conformitate cu reglementările Uniunii Europene. Această etichetă informează despre nivelul de eficiență energetică a aparatului în raport cu tipul standard. Clasificările au fost recent schimbate, dar majoritatea site-urilor încă arată și clasificarea veche. Deși cele mai eficiente aparate tind să fie mai scumpe, pe termen lung merită să investești în ele economisind consumul pe durata de viață a acestora.

Funcții și caracteristici speciale ale unui cuptor electric

În funcție de performanțele acestora, putem găsi pe piață, de la cele mai simple până la cele mai sofisticate modele de cuptoare electrice. În primul rând, evidențiem funcțiile de gătit oferite de diferiții producători care vizează optimizarea gătitului (menținerea temperaturii constante și distribuirea uniformă a căldurii în timpul gătirii): funcția de preîncălzire rapidă; „turbo-grill”, care produce o căldură superioară foarte puternică și distribuie temperatura astfel încât să nu mai fie necesară întoarcerea alimentelor la gătit; „turbo plus” vă permite să gătiți mai multe feluri de mâncare în același timp fără a amesteca aromele sau mirosurile etc. Există modele care gătesc cu abur sau combină aburul cu aerul cald. Unele modele au senzori pentru a calcula timpii de gătire. De asemenea, căutați un cuptor electric cu funcție de autocurățare pentru a vă fi ușor să îl întrețineți. Dacă aveți copii, atunci și funcțiile de siguranță sunt la fel de importante.

sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

8 iulie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mare Mucenic Procopie

Unirea Ziarul

Publicat

în

8 iulie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mare Mucenic Procopie În fiecare an, la data de 8 iulie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mare Mucenic Procopie. Procopie, originar din Cezareea Palestinei, este prăznuit cu respect și devoțiune de credincioșii din întreaga lume ortodoxă. Acest mucenic al lui Hristos a trait pe vremea lui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea