Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

La bacalaureat, biologia mereu favorită în faţa informaticii, în judeţul Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Examenul de Bacalaureat dă mari bătăi de cap tinerilor mai ales când vine vorba despre proba la informatică, probă care începe să fie din ce în ce mai evitată de absolvenţi, care aleg altă disciplină. Şi anul acesta tinerii au ales biologia, alternativa principală a informaticii. După cum putem constata numărul celor înscrişi la informatică este 198, iar biologia a fost aleasă de 1.221 elevi, aici includem biologia vegetală şi animală (868) şi anatomia şi fiziologia umană genetică (353).

Precizăm faptul că aceste două discipline reprezintă alternativa principală a profilului real de matematică informatică, iar absolvenţii au dreptul să aleagă şi discipline ca şi chimia, fizica, geografia etc. În judeţul Alba, clase de a XII-a cu astfel de profiluri în care informatica şi biologia sunt alternativele principale pentru elevi, le găsim la Alba Iulia – 4, Aiud – 3, Sebeş – 3, Blaj – 2, Cugir – 1, Teiuş – 1, Câmpeni – 1, Abrud – 1, Ocna Mureş – 1.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cauzele pentru care informatica este evitată de elevi nu le ştim cu exactitate, dar pot fi intuite sau presupuse de fiecare dintre noi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

FOTO-VIDEO: Obiceiul puşcatului de Paşte în Apuseni. Se alungă răul şi se celebrează Învierea Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiul puşcatului de Paşte în Apuseni. Se alungă răul şi se celebrează Învierea Domnului Pe lângă datinile tradiţionale cunoscute, în Apuseni, în fiecare an, de Paşti, se derulează un alt obicei, care a devenit tradiţional. ”Puşcatul cu carbid” se practică în tot Postul Paştelui, dar mai ales în Săptămâna Mare şi, în special, în Noaptea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea