Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

La 61 de ani, cugireanul Vasile Hârjoc merge cu bicicleta peste 1.000 km să participe la Jocurile balcanice de pistă de la Salonic – Grecia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cunoscut iubitorilor de sport din județ și nu numai, pentru performanţele sale în domeniul atletismului, cugireanul Vasile Hârjoc a hotărât să să se remarce din nou la o compețiție de mare anvergură, deplasarea la concurs făcând-o pentru a opta oară, înrt-un mod cât se poate de original.
Vasile Harjoc din CugirLa cei 61 de ani, atletul veteran de la poalele Drăganei şi-a propus să meargă şi să participe  la cea de-a XXV-a ediție a Jocurilor balcanice de pistă care se vor desfășura la Salonic (în nordul Greciei), în perioada 18-20 septembrie, alergând până acolo nu pe jos sau cu cine ştie ce alte mijloace moderne de transport, ci cu credincioasa sa bicicletă de care rareori se desparte.

Potrivit informațiilor pe care ni le-a acordat în cursul zilei de astăzi, Hârjoc urmează să părăsească orașul Cugir, mânie 7 septembrie, la ora 9.00, din fața primăriei locale, fiind hotărât să parcurgă  cu bicicleta peste 1.000 km (cu o medie de cca 100 km\zi ).

El va străbate cu bicicleta teritoriul României și Bulgariei și o parte din teritoriul Greciei până în localitatea Salonic, locul destinat întrecerilor de atletism.

După cum ne spunea conjudeţeanul nostru, probele la care va concura sunt 5000 m plat și semimaraton 21,097 km.

Este cea de-a opta deplasare din cariera sportivului cugirean  la un eveniment de asemenea anvergură, cu bicicleta, acesta având în palmares prezenţe la alte turnee: Brugge -Belgia, Italia (de trei ori), Ungaria, Zittau –Germania, Zagreb – Croația.

Hârjoc este legitimate la Club Sportiv Municipal Alba Iulia, iar la Salonic vor alerga, după cum am aflat, încă doi colegi veterani, conjudețeni de-ai noștri: Ilie Cioca, 1.500 m și 5.000 m și Emilia Gușat 5.000 m (marș).

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea