La 100 de ani de la Marea Unire, la Alba Iulia administraţia locală se pregătește să sărbătorească închiderea primei școli

La 100 de ani de la Marea Unire, la Alba Iulia administraţia locală se pregătește să sărbătorească închiderea primei școli.

În locul învățământului modern, administrația locală albaiuliană le-a oferit locuitorilor cartierului Micești, timp de 28 de ani, tropotele cailor chinuiți prin noroi și sărbători câmpenești de prost gust.

Revoltat de situația în care se află albaiulienii care locuiesc atât în zona Alba Iulia – Micești, cât și în Micești, dar mai ales de comportamentul și declarațiile măscăricilor politruci consacrați din Alba Iulia, în privința școlii din Micești, m-am decis să fac următoarele precizări:

1. Așa-zisa școală generală din Micești a funcționat zeci de ani într-o casă particulară, confiscată de comuniști în anii 50, adică în condiții improprii pentru desfășurarea unui învățământ modern. După 1990, clădirea a fost revendicată și mai târziu a ajuns în proprietatea primăriei albaiuliene.

2. Din cauza condițiilor improprii din această școală, părinții au renunțat treptat să-și mai înregistreze copiii la această unitate de învățământ, preferând să-i ducă la alte școli din oraș, acesta fiind de fapt și motivul pentru care s-a ajuns la situația actuală.

3. Deși era cunoscută, încă din 1990, tendința de dezvoltare urbanistică a întregii zone Alba Iulia – Micești, cea mai mare creștere a numărului de locuitori fiind înregistrată aici, Primăria Alba Iulia nu a avut niciodată intenția de a construi o instituție de învățământ modernă în zonă. După cum vedem, primăria nu a avut o viziune pe termen lung, deși numărul copiilor a crescut de 3-4 ori după Revoluție. Timpul a trecut și administrația locală nu s-a gândit să achiziționeze un teren pentru a fi construită o școală modernă, dotată cu sală de sport. Acum s-a impovizat o sală de sport, dar e clar că nu așa trebuie să arate o astfel de clădire în aceste timpuri moderne.

4. În prezent, niște politruci iresponsabili inventează tot felul de minciuni și transformă lipsa lor de acțiune în gâlceavă politică. În loc să-și asume lipsa de viziune, dar și faptul că nu există nici cea mai mică probabilitate ca o nouă școală să fie ridicată curând, s-a ajuns la o gâlceavă politică, iar cei din conducerea administrației locale aruncă cu noroi în cei ce se află la guvernare.

Nu vreau să iau apărarea nici uneia dintre părți: cu toții trebuie să se concentreze pentru a rezolva această problemă! Trebuie să fie responsabili, pentru că aici, în această zonă, mulți copii și familiile lor sunt forțați să înfrunte o situație dramatică. Administrația locală albaiuliană trebuie să găsească un teren de cel puțin un hectar, pe care să fie construită o școală modernă, dar și o creșă și o grădiniță. Este nevoie de o astfel de investiție pentru că aici, în zona Alba Iulia – Micești, numărul locuitorilor crește continuu.

Dacă în 1919, la Alba Iulia își deschidea porțile primul liceu din Transilvania cu predare în limba română, iată că la 100 de ani de la Marea Unire administrația locală se pregătește să… sărbătorească închiderea primei școli. E un fapt nefiresc în aceste vremuri moderne!

5. Voi demara de urgență, împreună cu Asociația ”Alba Iulia Infrastructură”, o acțiune de strângere de semnături pentru susținerea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, sub forma unei inițiative cetățenești, proiect care are ca scop cumpărarea unui teren pentru construcția unei școli moderne în zona Alba Iulia – Micești, urmând ca cei responsabili să găsească și sursa de finanțare.

Mircea TRIFU, consilier local independent al municipiului Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Malus Dacus 10 septembrie 2018 at 7:13

Minciuna si ipocrizia se vor intoarce impotriva ta, trifule, si a colegilor de banca de consiliu (PSD) care te sustin ! Gunoiul nu merge de multe ori la apa (deoarece se dizolva)!

marius 10 septembrie 2018 at 16:14

Perfect adevarat. Un demers de bun simt si responsabil.
Ps. Am afirmat intotdeauna ca primaria Alba Iulia neglijeaza constant spatiilor de joaca pentru copii, sportul, agrementul comunitar si cultura. De ce? Poate ne raspunde cineva responsabil!
Sa auzim de dale!!

Mafalda 14 septembrie 2018 at 13:51

Ori sa se inchida scoala ori sa nu li se mai permita elevilor din micesti sa ia locul elevilor in alba iulia. Rusine parintilor care i-au educat pe copii sa intoarca spatele autoritatilor

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...