Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

La 100 de ani de la Marea Unire, la Alba Iulia administraţia locală se pregătește să sărbătorească închiderea primei școli

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La 100 de ani de la Marea Unire, la Alba Iulia administraţia locală se pregătește să sărbătorească închiderea primei școli.

În locul învățământului modern, administrația locală albaiuliană le-a oferit locuitorilor cartierului Micești, timp de 28 de ani, tropotele cailor chinuiți prin noroi și sărbători câmpenești de prost gust.

Revoltat de situația în care se află albaiulienii care locuiesc atât în zona Alba Iulia – Micești, cât și în Micești, dar mai ales de comportamentul și declarațiile măscăricilor politruci consacrați din Alba Iulia, în privința școlii din Micești, m-am decis să fac următoarele precizări:

1. Așa-zisa școală generală din Micești a funcționat zeci de ani într-o casă particulară, confiscată de comuniști în anii 50, adică în condiții improprii pentru desfășurarea unui învățământ modern. După 1990, clădirea a fost revendicată și mai târziu a ajuns în proprietatea primăriei albaiuliene.

2. Din cauza condițiilor improprii din această școală, părinții au renunțat treptat să-și mai înregistreze copiii la această unitate de învățământ, preferând să-i ducă la alte școli din oraș, acesta fiind de fapt și motivul pentru care s-a ajuns la situația actuală.

3. Deși era cunoscută, încă din 1990, tendința de dezvoltare urbanistică a întregii zone Alba Iulia – Micești, cea mai mare creștere a numărului de locuitori fiind înregistrată aici, Primăria Alba Iulia nu a avut niciodată intenția de a construi o instituție de învățământ modernă în zonă. După cum vedem, primăria nu a avut o viziune pe termen lung, deși numărul copiilor a crescut de 3-4 ori după Revoluție. Timpul a trecut și administrația locală nu s-a gândit să achiziționeze un teren pentru a fi construită o școală modernă, dotată cu sală de sport. Acum s-a impovizat o sală de sport, dar e clar că nu așa trebuie să arate o astfel de clădire în aceste timpuri moderne.

4. În prezent, niște politruci iresponsabili inventează tot felul de minciuni și transformă lipsa lor de acțiune în gâlceavă politică. În loc să-și asume lipsa de viziune, dar și faptul că nu există nici cea mai mică probabilitate ca o nouă școală să fie ridicată curând, s-a ajuns la o gâlceavă politică, iar cei din conducerea administrației locale aruncă cu noroi în cei ce se află la guvernare.

Nu vreau să iau apărarea nici uneia dintre părți: cu toții trebuie să se concentreze pentru a rezolva această problemă! Trebuie să fie responsabili, pentru că aici, în această zonă, mulți copii și familiile lor sunt forțați să înfrunte o situație dramatică. Administrația locală albaiuliană trebuie să găsească un teren de cel puțin un hectar, pe care să fie construită o școală modernă, dar și o creșă și o grădiniță. Este nevoie de o astfel de investiție pentru că aici, în zona Alba Iulia – Micești, numărul locuitorilor crește continuu.

Dacă în 1919, la Alba Iulia își deschidea porțile primul liceu din Transilvania cu predare în limba română, iată că la 100 de ani de la Marea Unire administrația locală se pregătește să… sărbătorească închiderea primei școli. E un fapt nefiresc în aceste vremuri moderne!

5. Voi demara de urgență, împreună cu Asociația ”Alba Iulia Infrastructură”, o acțiune de strângere de semnături pentru susținerea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, sub forma unei inițiative cetățenești, proiect care are ca scop cumpărarea unui teren pentru construcția unei școli moderne în zona Alba Iulia – Micești, urmând ca cei responsabili să găsească și sursa de finanțare.

Mircea TRIFU, consilier local independent al municipiului Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea