Rămâi conectat

Actualitate

Kovesi: Legăturile dintre angajați ai MAI și politicieni locali sau oameni de afaceri reprezintă o vulnerabilitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat luni, la bilanțul MAI pe 2014 că legăturile dintre angajați ai MAI și politicieni locali sau oameni de afaceri reprezintă o vulnerabilitate.

kovesi„Una dintre vulnerabilitățile pe care noi am le-am constatat vizează legăturile care există între angajați ai MAI și politicieni locali sau oameni de afaceri. Din perspectiva noastră, a fi polițist este o onoare care presupune, pe lângă numeroase satisfacții profesionale, și o serie de sacrificii iar limitarea legăturilor cu politicieni și oameni de afaceri este unul dintre ele”, a spus Kovesi.

Potrivit acesteia, una dintre vulnerabilități, care este comună atât structurilor MAI, cât și DNA, se referă la corectitudinea și integritatea celor care lucrează în sistemul de justiție și în acela de apărare și siguranță națională.

„Din această perspectivă am constatat în cadrul investigațiilor noastre că numărul persoanelor cu funcții de conducere din cele două structuri care sunt suspectate sau au fost investigate pentru fapte de corupție a crescut anul trecut. De aceea e important ca măsurile preventive ce trebuie luate să fie adoptate și implementate cât mai repede. În același timp, este important să descoperim și vulnerabilitățile care duc la astfel de situații”, a subliniat șefa DNA.

Kovesi a spus că o altă vulnerabilitate care vizează sistemul de justiție în general o constituie recuperarea prejudiciilor. „În cursul anului trecut, DNA a indisponibilizat bunuri de peste 330 de milioane de euro și cred că, din această perspectivă, putem oferi un model care poate fi implementat și la nivelul structurilor MAI. (…) A crescut numărul de denunțuri pe care cetățenii le fac la DNA cu peste 50% anul trecut, ceea ce arată și o creștere a încrederii în activitatea noastră”, a afirmat șefa DNA.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea