Rămâi conectat

Actualitate

Kovesi: În 2015, din 4.200 de dosare la DNA, 24 de cauze, deschise după sesizările SRI și 204 urmare a sesizărilor MAI

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din 4.200 de dosare înregistrate la DNA, 24 de cauze au fost deschise în acest an ca urmare a sesizărilor venite de la SRI și 204 ca urmare a celor venite de la structurile de informații și celelalte structuri ale MAI, a spus, joi, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

kovesiKovesi a admis că la DNA sunt foarte multe cauze investigate și în acest an, dar și anul trecut, cu persoane care se bucură de notorietate.

„Acum nu știu neapărat ce înseamnă nume mari, dar într-adevăr sunt dosare în care sunt implicate persoane cu notorietate sau care au avut funcții importante. Doar în acest an au fost trimiși în judecată 12 membri ai Parlamentului, dintre care doi foști miniștri. Putem considera că sunt nume importante. În ceea ce privește percepția că ne bazăm foarte mult pe Serviciul Român de Informații, sper să-i dezamăgesc pe cei care susțin acest lucru, și nu că așa vreau eu, ci că așa ne arată statistica. Din 4.200 de dosare înregistrate la DNA, 24 de dosare au fost deschise în acest an ca urmare a sesizărilor venite de la SRI. 204 dosare au fost deschise ca urmare a sesizărilor venite de la structurile de informații și celelalte structuri ale Ministerului Administrației și Internelor. Deci de 10 ori mai mult am primit mai mult de la MAI decât am primit de la SRI”, a afirmat, la Digi 24, șeful DNA.

Potrivit procurorului șef, colaborarea cu SRI mai vizează și alte aspecte precum activitățile de filaj deoarece DNA nu are suficient personal pentru a desfășura această activitate care presupune o resursă umană numeroasă și resurse materiale, fiind nevoie de mașini și de mijloace de comunicare. Kovesi a completat că DNA desfășoară acest tip de activitate și cu serviciul de informații al MAI.

Ea a reiterat că, dacă guvernul alocă pentru DNA suficiente fonduri pentru a avea resurse materiale și umane, nu va mai lucra pe acest palier cu SRI.

În schimb, șefa DNA a spus că procurorii se bazează foarte mult pe cetățeni, arătând că peste 87 % din dosarele deschise în acest an sunt ca urmare a sesizărilor venite de la persoane fizice și juridice. (V.N.)

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea