Klaus Iohannis a fost ales ilegal la şefia PNL – Tribunalul Bucureşti a respins noul statut al partidului
Cererea PNL de înregistrare a modificărilor aduse statutului partidului în baza cărora Klaus Iohannis a fost ales președinte al acestei formațiuni politice a fost respinsă, luni, de Tribunalul București. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.
La congresul din 28 iunie, Klaus Iohannis a fost ales președinte al PNL, el primind o derogare de vechime din partea Delegației Permanente a partidului.
După congres, PNL a depus la Tribunalul București o cerere de înregistrare a modificărilor aduse statutului, însă solicitarea a fost respinsă de către instanță.
Candidatura lui Iohannis a fost contestată și de membri ai PNL, printre care și primarul din localitatea dâmbovițeană Pucioasa, Dănuț Bădău.
Acesta susținea că Iohannis a convocat în mod ilegal congresul PNL și a primit derogare de vechime pentru a fi ales în fruntea partidului, deși potrivit statutului nu se acordă derogări în acest caz.
”Statutul PNL nu face derogări de vechime pe numirea pe funcții, ci numai pe candidaturi (…). Știm bine că domnul Iohannis și-a dat demisia la un moment dat din funcția de prim-vicepreședinte al partidului, funcție pe care a obținut-o la congresul partidului și pe listă. Dându-și demisia, nu mai făcea parte din Biroul Politic Central sau din Delegația Permanentă, nu putea să ocupe nici locul altuia. Nefiind prim-vicepreședinte, nu putea fi nici membru, că ar fi însemnat o structură mai mare, care însemna modificare de statut și în acest fel nu putea să fie și numit pe funcția de președinte interimar. Așa că toate acțiunile, demersurile sale, actele juridice statutare pe care le-a elaborat în această perioadă, inclusiv convocarea congresului, spun eu, sunt nevalabile”, declara Dănuț Bădău la începutul lunii august.
Sursa: agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
”Minionii” care salvează vieți: Noul tip de parapete a început să fie montat pe mai multe drumuri din România
”Minionii” care salvează vieți: Noul tip de parapete a început să fie montat pe mai multe drumuri din România Costă aproape patru mii de lei pe metru şi au salvat până acum sute de vieți, pe șoselele din România. Vorbim despre parapetele pe rulouri care au început să fie montate în ultimii ani şi în […]
Vouchere pentru alimente 2025: Schimbări în Programul „Sprijin pentru România” în acest an. Ce ajutoare se mai acordă pentru persoanele vulnerabile
Vouchere pentru alimente 2025: Schimbări în Programul „Sprijin pentru România” în acest an. Ce ajutoare se mai acordă pentru persoanele vulnerabile Programul „Sprijin pentru România” continuă şi în anul 2025, însă în cu totul alte condiţii faţă de anii anteriori. Concret, dacă până acum se acordau câte 250 de lei o dată la două luni, […]
PENSII 2025: Ce este „stagiu complet de cotizare” şi de ce contează atât de mult pentru pensie
PENSII 2025: Ce este „stagiu complet de cotizare” şi de ce contează atât de mult pentru pensie Pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă, nu este suficient ca românii să împlinească o anumită vârstă. La fel de important este să îndeplinească condiția esențială numită ”stagiu complet de cotizare”. Acest concept joacă un rol […]