Rămâi conectat

Actualitate

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu: „Mă înfioară cei de la USR-PLUS. Mestecă talaș de partid fără să clipească”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cristian Tudor Popescu susține că membrii și activiștii USR-PLUS au preluat modelul vechilor partide și comunică exclusiv pe baza punctajelor de partid. CTP consideră că asta este ”înfiorător”, pentru că niște tineri ”mestecă talaș de partid fără să clipească”.

”Ceea ce mă îndurerează la acești băieți, la aceste fete… Sunt tineri, reprezentau o speranță. I-am votat în 2019 la europarlamentare. Eu am votat cu USR PLUS, am pus niște speranțe în ei… Ce mă înfioară este capacitatea de a mesteca talaș de partid fără să clipească. O știu p-asta, o știu de la politicarii vechi, încă de pe vremea lui Ceaușescu, dinainte de 89. Era o școală puternică, veche… Atunci se dădeau niște cuvinte cheie, de la partid, de sus, de la propagandă, iar activiștii repetau, îți împuiau capul din orice poziție, orice subiect ai fi avut.

Au venit cohortele – și sunt pe net, ale USR-ului. Și, iar ceva care îmi dă fiori. Sunt mulți dintre ei – și asta am spus-o de acum doi ani – că seamănă la limbaj cu AUR, printre susținătorii USR PLUS. Adică amenințări, înjurături pestilențiale. O minoritate foarte prezentă care apără cauza.

Ce mi-a dat această senzație de frig este capacitatea acestor tineri de a repeta ca niște automatoni, toți, aceleași lucruri. De dimineață s-a dat de la partid – „Premierul este imatur”. „Nici măcar nu s-a consultat”. „A luat această hotărâre fără să ne anunțe”… Fraze tip, standard, pe care fiecare dintre ei le-a pronunțat.

Asta e teribil. De aceea eu n-am fost membru al niciunui partid, începând cu Partidul Comunist. N-am fost capabil. Am această neputință. N-aș fi putut vreodată ca în loc să-mi exprim părerea mea despre realitate, așa cum o văd eu în momentul respectiv, să livrez ceea ce mi s-a spus de la partid. Ăsta e „punctajul”, cum se numește el, și astea sunt lucrurile pe care le spui.

Unii dintre ei și zâmbeau. Domnul Dragoș Pâslaru, care vorbea de la Bruxelles, doamna Cristina Prună… Deci vorbeau, zâmbeau când spuneau lucrurile astea, „punctajul”, băgau textul, punctajul, zâmbeau, domne. Zâmbeau!”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea