Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Judecătorii Curții Constituționale se întrunesc vineri pentru a valida rezultatul alegerilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Vineri, judecătorii Curții Constituționale se întrunesc într-o ședință privind validarea rezultatelor din primul tur al alegerilor prezidențiale.

Ziua de vineri, 7 noiembrie, este termenul limită pentru anunţarea şi validarea de către CC a rezultatelor primului tur.

Pe de altă parte, trei persoane au depus la CC sesizări prin care cer anularea rezultatelor primului tur al alegerilor prezidenţiale, acestea urmând să fie analizate de judecătorii constituţionali în şedinţa de miercuri.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Cei trei cetăţeni care au depus aceste sesizări sunt Diana Fanea, Dragoş Nicolae Şaramet şi Irina Drăgan, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale. Aceştia au reclamat proasta organizate a alegerilor, neregulile, dar şi scandalurile care au însoţit alegerile prezidenţiale de duminică, au spus sursele citate.

Contestaţiile trebuie soluţionate până în ziua când se anunţă şi se validează de către CC rezultatele primului tur.

Potrivit legii, Curtea Constituţională poate anula alegerile dacă votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului sau, după caz, ordinea candidaţilor care pot participa la al doilea tur de scrutin. În această situaţie Curtea va dispune repetarea turului de scrutin în a doua duminică de la data anulării alegerilor.

Cererea motivată de anulare a alegerilor se poate face de partidele politice, alianţele politice sau electorale şi de candidaţii care au participat la alegeri, în termen de cel mult 3 zile de la închiderea votării.

 Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Echipamente de joacă noi și moderne, montate în Parcul Avram Iancu din Blaj: Când vor fi date în folosință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipamente de joacă noi și moderne, montate în Parcul Avram Iancu din Blaj: Când vor fi date în folosință Echipamente de joacă noi și moderne sunt montate zilele acestea în Parcul Avram Iancu din Blaj și vor fi date în folosință începând cu data de 7 iunie 2024. Noile ansambluri le înlocuiesc pe cele vechi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea