Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Judecătoria Alba Iulia: Traian Berbeceanu va primi 20.000 de lei, daune morale, de la fostul şef SRI Alba, Ioan Tarnu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Traian Berbeceanu va primi daune morale de la fostul şef SRI Alba, Ioan Tarnu, acuzat că a făcut afirmaţii mincinoase faţă de poliţist, în timpul unei emisiuni difuzate de Antena 3.

Judecătoria Alba Iulia a admis solicitarea lui Traian Berbeceanu, fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, care l-a dat în judecată pe Ioan Tarnu, după ce acesta din urmă ar fi făcut acuzaţii calomnioase despre poliţist.

„Instanţa a admis în parte cererea formulată de reclamantul Berbeceanu Traian, în contradictoriu cu pârâtul Tarnu Ioan. A constatat că pârâtul a încălcat drepturile nepatrimoniale ale reclamantului prin acordarea interviului difuzat la data de 5 septembrie 2017, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, pe postul de televiziune Antena 3.

Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 20.000 de lei cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral suferit de reclamant prin încălcarea drepturilor sale nepatrimoniale de către pârât. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 3.220 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Alba Iulia. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11 mai 2018”, a informat Judecătoria Alba.

Traian Berbeceanu l-a chemat în judecată pe Ioan Tarnu şi i-a solicitat daune morale de 150.000 de lei, pentru „acuzaţii mincinoase şi defăimătoare”. Traian Berbeceanu a transmis o notificare publică prin care i-a cerut lui Tarnu să retragă afirmaţiile mincinoase lansate în spaţiul public la adresa sa. Notificarea respectivă a fost depusă la dosarul civil.

„Prin intermediul interviului acordat, afirmaţiile mincinoase şi defăimătoare ale pârâtului au fost preluate în emisiunile tv şi în conţinutul ziarelor scrise şi presei on-line, reuşind în acest mod să inducă în eroare opinia publică cu privire la fapte care nu s-au întâmplat în realitate, prezentând în mod mincinos implicarea sa în activităţile infracţionale investigate în dosarul «Utilajele», şi relatând în mod tendenţios şi neadevărat modul în care mi-am desfăşurat activităţile de serviciu ca ofiţer de caz delegat în acel dosar”, susţinea Traian Berbeceanu, în acţiunea depusă la instanţa de judecată.

Iniţial, dosarul a fost depus pe rolul Tribunalului Alba, care şi-a declinat competenţa soluţionării cauzei, către Judecătoria Alba Iulia.

Ioan Tarnu a arătat în întâmpinarea depusă la dosarul civil că declaraţiile sale din interviul TV din septembrie 2017, în care a lansat o serie de acuzaţii împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu, au avut la bază „nedreptăţile” şi „probele fabricate” împotriva sa în dosarul denumit generic ”Utilajele”.

Tarnu a fost condamnat, în 2016, în această cauză, la închisoare cu suspendare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce la Curtea de Apel Alba Iulia a fost achitat. Traian Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia între anii 2005 şi 2013, până la punerea sa sub învinuire într-un dosar în care a fost achitat, de prima instanţă. În 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România. El s-a retras din Poliţie în luna martie 2018.

Facem precizarea că hotărârea nu este definitivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea