Rămâi conectat

Ştirea zilei

Judecătoria Alba Iulia a respins o parte din probele fostului șef al SRI Alba în procesul civil intentat de Traian Berbeceanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Judecătoria Alba Iulia a respins, miercuri, o parte din probele propuse de fostul șef al SRI Alba în procesul civil în care a fost dat în judecată de fostul comandant al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia, comisarul șef Traian Berbeceanu.

Tarnu ar fi dorit ca instanța să accepte audierea mai multor martori propuși de el, printre care și persoane condamnate în dosarul ”Utilajele”, precum și a unor mijloace de stocare pe care susține că ar avea anumite înregistrări. Singurele probe acceptate sunt înscrisurile depuse de Ioan Tarnu la dosar. De cealaltă parte, Traian Berbeceanu a depus un DVD cu înregistrarea emisunii TV în care Tarnu a lansat acuzațiile pe care le consideră denigratoare, precum și copii după articole apărute ulterior în presă, pornind de la interviul respectiv, acceptate de către judecător. De asemenea, magistratul de la Judecătoria Alba Iulia a respins solicitarea ambelor părți privind ”interogatoriul” părții adverse. La următorul termen se va ”intra” pe judecata pe fond a cauzei. Ioan Rus, avocatul lui Ioan Tarnu, a declarat că înregistrarea depusă de Berbeceanu este ”trunchiată”, motiv pentru care va depune și ”pârâtul” un DVD cu înregistrarea integrală a interviului.

Traian Berbeceanu l-a dat în judecată pe Ioan Tarnu şi cere daune morale de 150.000 de lei, pentru ”acuzaţii mincinoase şi defăimătoare”, lansate într-un interviu la postul de televiziune Antena 3, din septembrie 2017. Ulterior, Traian Berbeceanu a transmis acestuia o notificare publică prin care i-a cerut lui Tarnu să retragă afirmaţiile mincinoase lansate în spaţiul public la adresa sa. Notificarea respectivă este, de asemenea, depusă la dosarul civil. Berbeceanu a precizat că banii obţinuţi de la Tarnu în urma procesului vor fi folosiţi pentru trei burse de jurnalism, ai căror beneficiari se vor obliga să respecte deontologia profesională. Poliţistul mai solicită instanţei să dispună ”obligarea pârâtului să publice la trei posturi TV de largă audienţă, care să includă şi postul TV Antena 3, o dezminţire însoţită de scuze publice şi hotărârea pronunţată de instanţa de judecată”.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Prin intermediul interviului acordat, afirmaţiile mincinoase şi defăimătoare ale pârâtului au fost preluate în emisiunile tv şi în conţinutul ziarelor scrise şi presei on-line, reuşind în acest mod să inducă în eroare opinia publică cu privire la fapte care nu s-au întâmplat în realitate, prezentând în mod mincinos implicarea sa în activităţile infracţionale investigate în dosarul «Utilajele», şi relatând în mod tendenţios şi neadevărat modul în care mi-am desfăşurat activităţile de serviciu ca ofiţer de caz delegat în acel dosar”, afirmă Traian Berbeceanu în acţiunea depusă la instanţa de judecată.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, se asfaltează în zona alunecării de teren de la Oiejdea

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, se asfaltează în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Antreprenorul grec Aktor asfaltează la alunecarea de teren de la Oiejdea, lângă supratraversarea pe care autostrada o are la DN1. În zonă a început eliminarea umpluturii din fața coloanelor forate, operațiune care nu este încă finalizată.

Astăzi se efectuau lucrări de consolidare la alunecare. Se betonau rigolele de colectare a apei, se betona o contrabanchetă de beton și se lucra în continuare la îndepărtarea umpluturii temporare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Chiar dacă, teoretic lucrările la alunecare ar putea fi terminate în acest an, practic nimic nu este sigur întrucât constructorul nu poate asfalta la temperaturi mai scăzute de 10 grade Celsius.

La spațiile de servicii de la Oiejdea se lucra la un drum de întreținere. Potrivit informațiilor obținute de Ziarul Unirea, antreprenorul urmează să aducă un nou prestator, o firmă care să finalizeze această lucrare.

În zona viitorului Centru de Întreținere și Monitorizare din nodul rutier Teiuș se lucrează la zidăria din BCA la clădirea C2 și la instalații electrice la clădirile C1 și C2.

Deschiderea circulației rutier, în acest an, în zona alunecării de teren de la Oiejdea, pe ambele benzii ale autostrăzii depinde de starea vremii, care va permite sau nu antreprenorului să termine de asfaltat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO UPDATE| ACCIDENT rutier în Alba Iulia: O femeie a ajuns la spital după ce a fost acroșată de o mașină pe trecerea de pietoni

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO| ACCIDENT rutier în Alba Iulia: O persoană a ajuns la spital după ce a fost acroșat de o mașină pe trecerea de pietoni

Un accident rutier a avut loc joi, 6 octombrie 2022, în jurul orei 16.30, pe B-dul Republicii din Alba Iulia.

Un pieton a fost acroșat de un autoturism, în zona trecerii pentru pietoni. Victima a fost transportata la spital rănită, cel mai probabil, ușor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Traficul este îngreunat pe bulevardul Republicii din Alba Iulia din cauza unui accident rutier produs în zona bazinului olimpic.

UPDATE: Din primele informații victima ar fi o femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Licitație de peste 122 de MILIOANE de lei pentru lotul 2 din Transalpina de Apuseni: CJ Alba caută constructor pentru restul de executat

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Licitație de peste 122 de MILIOANE de lei pentru lotul 2 din Transalpina de Apuseni: CJ Alba caută constructor pentru restul de executat

Lucrările de modernizare la lotul 2 al drumului județean 107 I, „Transalpina de Apuseni”, cel mai lung, cel mai spectaculos și cea mai mare investiție într-un drum județean, vor fi reluate în curând.

Consiliul Județean Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru execuție de lucrari pentru proiectul “Modernizare drum județean DJ 107 I : Aiud (DN1) – Aiudul de Sus – Rîmeț – Brădești – Geogel– Măcărești – Bîrlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bîrlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni –Bucium Sat –DN74 (Cerbu)“/ Lot 2 – rest de executat.

Valoarea totală estimată este de 122.321.889,46 lei, fără TVA.

Elit - Gustul Desăvârșit

După ce Consiliul Județean Alba a reziliat în august contractul cu antreprenorul lotului 2, a fost lansată o nouă licitație pentru restul de lucrări de executat.

Lotul 2 al DJ 107I are 36,5 km, între localitățile Ponor și Bucium, până la intersecția cu DN 74. Stadiul fizic de realizare a investiției este de 27%. În total, drumul județean are aproape 80 de kilometri.

Execuţia lucrărilor pentru restul rămas de executat pentru lucrările de modernizare a drumului judeţean DJ1071, constă în:

  • refacerea structurii rutiere, modernizarea și consolidarea ei,
  • asigurarea scurgerii apelor prin execuţia de şanţuri de pamant, şanţuri betonate, rigole ranforsate, rigole carosabile, podeţe tubulare, separatoare de hiodrocarburi pentru epurarea apelor pluviale,
  • lucrări de consolidare a terasamentelor prin execuţia de ziduri de sprijin, consolidarea si execuţia de poduri noi,
  • asigurarea siguranţei circulaţiei (indicatoare, marcaje, parapeti metalici,etc.),
  • lucrări de amenajare a terenului.

Proiectul ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului 2023, astfel se pierd bani europeni. Dacă acest lucru se va întâmpla, finanțarea ar trebui asigurată de la bugetul județului Alba. Transalpina de Apuseni traversează de la este la vest zona de sud a Munților Apuseni, prin cele mai spectaculoase zone din această parte a țării.

De-a lungul drumului se află Cheile Mănăstirii, Cheile Geogelului, Cheile Râmeţului, cu pereţi abrupţi şi vârfuri ascuţite. De asemenea, pe drum sunt numeroase zone de belvedere care oferă privelişti până spre Retezat, Şureanu sau Muntele Mare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea