JOI| ”Lingura de Aur”: Concurs culinar, la Colegiul Economic din Alba Iulia. Opt echipe de elevi se vor ”întrece” în… preparate tradiționale românești
Joi, de la ora 12.00, la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia va avea loc concursul culinar cu specific tradițional româneasc ”Lingura de Aur”, din cadrul proiectului „Astăzi ELEV, mâine MASTERCHEF”, al echipei de liceeni “Bucătarii Marțieni.
Cei mai buni dintre cei mai buni bucătari marțieni, opt echipe de elevi vor găti preparate tradiționale românești, iar juriul va trebui să decidă cine sunt adevărații masterchefi, care merită ”Lingura de Aur”. De Zilele Municipiului Alba Iulia, cetățenii și turiștii (aproximativ 300 de persoane) vor avea ocazia să guste preparate tradiționale realizate de acești elevi.
După o selecție riguroasă a rețetelor înscrise în concurs, opt echipe finaliste vor trebui să pregătească două preparate în baza de practică a colegiului albaiulian. Va urma prezentarea lor, degustarea și premierea celei mai bune echipe. Echipele câștigătoare vor fi recompensate cu premii constând în ustensile de bucătărie profesionale, diplome și trofee.
La festivitate vor fi invitați șefii de restaurante din municipiu și jurnaliști, care vor avea ocazia să deguste preparatele și să asiste la prezentări.
Pentru diseminarea ”rezultatelor gustoase”, echipa câștigătoare, împreună cu echipa de proiect, va organiza de Zilele Municipiului o degustare în aer liber a unuia din preparatele premiate, un număr de 300 de porții urmând să fie pregătite pentru albaiulieni și turiști.
Concursul ”Lingura de Aur” este organizat în cadrul „Astăzi ELEV, mâine MASTERCHEF”, al echipei de liceeni ”Bucătarii Marțieni”. Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank cu suma de 3.154 de lei.
Mai multe detalii despre proiect găsiți în articolul – FOTO: Astăzi ELEV, mâine MASTERCHEF”- proiect lansat de ”Bucătarii Marțieni” de la Colegiul Economic din Alba Iulia: concurs ”Lingura de aur”și degustare în aer liber de zilele orașului
O altă activitate importantă a proiectului constă în realizarea unei broșuri cu preparatele pregătite de cele opt echipe finaliste, pentru a promova bucătăria românească tradițională, broșură care va fi pusă în vânzare în luna mai.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii Marți, 26 noiembrie 2024, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă întâlnire a Laboratorului de C`ArteTeatru, coordonat de actrița Cătălina Mihăilă, lector universitar doctor la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, și bibliotecara Liudmila […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan