JOI| ”Lingura de Aur”: Concurs culinar, la Colegiul Economic din Alba Iulia. Opt echipe de elevi se vor ”întrece” în… preparate tradiționale românești
Joi, de la ora 12.00, la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia va avea loc concursul culinar cu specific tradițional româneasc ”Lingura de Aur”, din cadrul proiectului „Astăzi ELEV, mâine MASTERCHEF”, al echipei de liceeni “Bucătarii Marțieni.
Cei mai buni dintre cei mai buni bucătari marțieni, opt echipe de elevi vor găti preparate tradiționale românești, iar juriul va trebui să decidă cine sunt adevărații masterchefi, care merită ”Lingura de Aur”. De Zilele Municipiului Alba Iulia, cetățenii și turiștii (aproximativ 300 de persoane) vor avea ocazia să guste preparate tradiționale realizate de acești elevi.
După o selecție riguroasă a rețetelor înscrise în concurs, opt echipe finaliste vor trebui să pregătească două preparate în baza de practică a colegiului albaiulian. Va urma prezentarea lor, degustarea și premierea celei mai bune echipe. Echipele câștigătoare vor fi recompensate cu premii constând în ustensile de bucătărie profesionale, diplome și trofee.
La festivitate vor fi invitați șefii de restaurante din municipiu și jurnaliști, care vor avea ocazia să deguste preparatele și să asiste la prezentări.
Pentru diseminarea ”rezultatelor gustoase”, echipa câștigătoare, împreună cu echipa de proiect, va organiza de Zilele Municipiului o degustare în aer liber a unuia din preparatele premiate, un număr de 300 de porții urmând să fie pregătite pentru albaiulieni și turiști.
Concursul ”Lingura de Aur” este organizat în cadrul „Astăzi ELEV, mâine MASTERCHEF”, al echipei de liceeni ”Bucătarii Marțieni”. Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank cu suma de 3.154 de lei.
Mai multe detalii despre proiect găsiți în articolul – FOTO: Astăzi ELEV, mâine MASTERCHEF”- proiect lansat de ”Bucătarii Marțieni” de la Colegiul Economic din Alba Iulia: concurs ”Lingura de aur”și degustare în aer liber de zilele orașului
O altă activitate importantă a proiectului constă în realizarea unei broșuri cu preparatele pregătite de cele opt echipe finaliste, pentru a promova bucătăria românească tradițională, broșură care va fi pusă în vânzare în luna mai.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Medalie de bronz pentru Andrei Miroiu, elev al Școlii Ciugud, la etapa națională a Concursului Național de Matematică „Olimpiada Satelor din România”
Medalie de bronz pentru Andrei Miroiu, elev al Școlii Ciugud, la etapa națională a Concursului Național de Matematică „Olimpiada Satelor din România” Andrei Miroiu, elev în clasa a VI-a la Școala Gimnazială Ciugud, a obținut medalia de bronz la etapa națională a Concursului Național de Metematică „Olimpiada Satelor din România”. Etapa națională s-a desfășurată la […]
Reluarea procedurii de licitație pentru proiectarea și execuția reabilitării sălii de gimnastică a Colegiului Național „David Prodan Cugir”: Peste 2,5 milioane de lei alocați
Reluarea procedurii de licitație pentru proiectarea și execuția reabilitării sălii de gimnastică a Colegiului Național „David Prodan Cugir”: Peste 2,5 milioane de lei alocați Primăria Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) realuarea procedurii de contractare a proiectării tehnice și execuție în cadrul proiectului care vizează reabilitarea sălii de gimnastică a Colegiului […]
FOTO | Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se mândrește cu Claudia Olimpia Moisă, „profesor Bologna” 2025
Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se mândrește cu Claudia Olimpia Moisă, „profesor Bologna” 2025 Conf. univ. dr. Claudia Olimpia Moisă, cadru didactic la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a primit titlul de „profesor Bologna” în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Galei Profesorului Bologna, organizată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești […]