Rămâi conectat

Curier Județean

Joi, 7 decembrie: Lansarea volumului ,,Evocări”, autor Ioan Popa, la Casa Memorială ,,Lucian Blaga” din Lancrăm

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 7 decembrie, la Casa Memorială ,,Lucian Blaga” din Lancrăm, va avea loc lansarea volumului ,,Evocări”, autor Ioan Popa.

Primăria și Consiliul local Sebeș și Centrul Cultural ,,Lucian Blaga” Sebeș  în parteneriat cu Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba vă invită la un eveniment cultural-educativ prilejuit de lansarea cărții Evocări, autor Ioan Popa.

Evenimentul va avea loc joi, 7 decembrie 2017, începând cu ora 17,00 la Casa Memorială ,,Lucian Blaga” din Lancrăm.

,,Evocări” este primul volum dintr-o serie de lucrări semnate de scriitorul Ioan Popa. În această retrospectivă editorială, interviurile constituie partea cea mai importantă, iar harul de povestitor al autorului este vizibil în fiecare capitol al cărții. Capitolul ,,Noi evocări de la Purpura” ne conduce în lumea minunată a marelui om de cultură Lucian Blaga, acestuia fiindu-i dedicate pagini elogioase de o deosebită frumusețe.

Scriitorul Ioan Popa s-a născut la Roșia de Secaș, în județul Alba la 3 august 1940. A profesat ca profesor de limba și literatura română timp de 48 de ani, formând 40 de generații de elevi. Din anul 2002 este membru al Uniunii Scritorilor din România, Filiala Alba – Hunedoara. Pasionat de belestristică şi folclor, şi-a început activitatea gazetărească în anul 1965 cu o colaborare la un ziar regional de la Deva. A scris peste 25 de volume de proză și folclor, majoritatea inspirate din viaţa şi tradiţiile localnicilor din Roşia de Secaş. Cărțile lui Ioan Popa au fost însoțite de recenzii și cronici elogioase.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea