Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO. Joi, 26 septembrie: „Ziua Porților Deschise” la Centrul Ocupațional pentru Persoanele cu Dizabilități Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Diakoniewerk Internațional organizează joi, 26 septembrie, între orele 10-15 „Ziua Porțile Deschise”, eveniment organizat de către Centrul Ocupațional pentru Persoanele cu Dizabilități Sebeș, care va avea loc în Piața Primăriei, nr. 6, din centrul orașului Sebeș.

„Tinerii cu dizabilități din centru doresc să vă arate domeniul lor principal de activitate din ultimii șapte ani și să împărtășească alături de dumneavoastră bucuria sărbătorii lor. De asemenea standul cu produse handmade realizate de către beneficiarii noștri așteaptă să fie pus în valoare. Vă așteptăm cu mult drag la o porție de zâmbete și voie bună alături de noi!” au transmis organizatorii pe această cale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Asociația Diakoniewerk Internațional este o asociație care își desfășoară activitatea în domeniul social având deschise centre în Sibiu, Sebeș și Dumbrăveni. În Sebeș, asociația oferă trei servicii: terapie ocupațională pentru persoane cu dizabilități, îngrijire la domiciliu pentru vârstnici și un afterschool pentru copiii defavorizați. În centrul pentru persoane cu dizabilități deschis la începutul anului 2012 lucrează un pedagog de recuperare, un asistent social și un coordonator al instituției, ce oferă servicii unui număr de 10 tineri adulți cu dizabilități care frecventează centrul. Serviciile oferite se referă la:

https://www.youtube.com/watch?v=ui4JKQRPlmg&feature=youtu.be

● terapie ocupațională: realizare produse din lemn, piatră, sticle ornamentale, săpun din glicerină, etc., astfel încât persoanele cu dizabilităţi au posibilitatea de a-şi dezvolta competenţe noi şi de a contribui prin creativitatea proprie la crearea de noi produse;

● terapie prin mișcare și integrare socială – participare la diferite evenimente publice, tabere, excursii, ieșire săptămânală la cafenea, servirea zilnică a mesei la restaurant, activități prin care se urmăreşte dezvoltarea competenţelor sociale, creşterea stimei de sine şi integrarea în societate.

Obiectivul principal al serviciilor oferite este de a crea un mediu plăcut în care fiecare să se simtă util şi preţios, cu talentele proprii.

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud

Unirea Ziarul

Publicat

în

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud Bărbatul care a organizat într-un bar din orașul Abrud activităţi de jocuri de noroc, fără a deţine licenţă sau autorizaţie, a fost obligat, definitiv, să achite suma de 800.000 de lei la bugetul de stat. Singura modificare survenită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea