Jocuri sportive tradiţionale la ”Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare” de la Vinerea
Sâmbătă, 24 august în Poiana cu goruni din Vinerea vor fi reproduse o parte din luptele şi jocurile sportive tradiţionale. Aruncarea suliţei, trasul cu arcul, aruncarea greutăţii, trasul frânghiei, căratul apei, lupta pe butuci, ştafeta cu greutăţi, căţărarea pe catarg sunt competiţiile la care tinerii din Cugir şi Vinerea sunt provocaţi să îşi demonstreze vitejia şi dibăcia.
”Aceste competiţii se doresc a fi un punct de atracţie a ediţiei a II-a a Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea, care va avea loc la sfârşitul săptămânii, în perioada 22-25 august. În concurs vor intra 3-4 echipe, unele dintre acestea fiind deja formate de către cei care s-au arătat interesaţi”, precizează organizatorii.
Aceștia îşi propun să fie reprezentate toate zonele din Cugir: oraşul vechi, zona blocurilor, Vinerea, fiecare echipă urmând a se lupta sub un steag ce le va conferi identitate în cadrul luptelor menţionate. Cei care se vor dovedi cei mai buni vor fi premiaţi de către Primăria şi Consiliul Local Cugir.
Reamintim că Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea este dozat cu momente care garantează reuşita evenimentului: spectacol folcloric, ansambluri şi interpreţi de valoare, o paradă a portului popular, un inedit spectacol pirotehnic, tradiţionalul foc de tabără, toate întregite de un cadru natural deosebit cu stejari seculari. Vor fi prezente ansambluri din ţară şi străinătate, precum şi interpreţi îndrăgiţi: Dumitru Fărcaş, Adina Hada Medrea, Robert Târnăveanu, Gabriela Tuţa şi Eugen Mihăilă.
Festivalul este organizat cu fonduri europene, în baza programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, domeniul major de intervenţie 5.3 – „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.Obiectivul proiectului este acela de a păstra vie flacăra tradiţiilor, de a promova turistic această zonă bogată atât din punct de vedere natural cât şi cultural, istoric şi etnofolcloric.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
IPJ Alba: Recomandări pentru șoferii care pornesc la drum în condiții meteorologice nefavorabile
IPJ Alba: Recomandări pentru șoferii care pornesc la drum în condiții meteorologice nefavorabile Reprezentații IPJ Alba, au transmis recomandări pentru șoferii care pornesc la drum în contextul fenomenelor meteorologice nefavorabile. Citește și: VIDEO | Trafic ÎNGREUNAT pe Transalpina – DN 67 C: Copaci căzuți pe carosabil între Tău Bistra și Barajul Oașa Recomandăm conducătorilor auto […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan