Rămâi conectat

Curier Județean

Jocuri sportive tradiţionale la ”Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare” de la Vinerea

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 24 august în Poiana cu goruni din Vinerea vor fi reproduse o parte din luptele şi jocurile sportive tradiţionale. Aruncarea suliţei, trasul cu arcul, aruncarea greutăţii, trasul frânghiei, căratul apei, lupta pe butuci, ştafeta cu greutăţi, căţărarea pe catarg sunt competiţiile la care tinerii din Cugir şi  Vinerea sunt provocaţi să îşi demonstreze vitejia şi dibăcia.

Aceste competiţii se doresc a fi un punct de atracţie a ediţiei a II-a a Festivalului  Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea, care va avea loc la sfârşitul săptămânii, în perioada 22-25 august. În concurs vor intra 3-4 echipe, unele dintre acestea fiind deja formate de către cei care s-au arătat interesaţi”, precizează organizatorii.

Aceștia îşi propun să fie reprezentate toate zonele din Cugir: oraşul vechi, zona blocurilor, Vinerea, fiecare echipă urmând a se lupta sub un steag ce le va conferi identitate în cadrul luptelor menţionate. Cei care se vor dovedi cei mai buni vor fi premiaţi de către Primăria şi Consiliul Local Cugir.

 Reamintim că Festivalul  Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea este dozat cu momente care garantează reuşita evenimentului: spectacol folcloric, ansambluri şi interpreţi de valoare, o paradă a portului popular, un inedit spectacol pirotehnic, tradiţionalul foc de tabără, toate întregite de un cadru natural deosebit cu stejari seculari. Vor fi prezente ansambluri din ţară şi străinătate, precum şi interpreţi îndrăgiţi: Dumitru Fărcaş, Adina Hada Medrea, Robert Târnăveanu, Gabriela Tuţa şi Eugen Mihăilă.

Festivalul este organizat cu fonduri europene, în baza programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, domeniul major de intervenţie 5.3 – „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.Obiectivul proiectului este acela de a păstra vie flacăra tradiţiilor, de a promova turistic această zonă bogată atât din punct de vedere natural cât şi cultural, istoric şi etnofolcloric.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea