Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Jocul de-a șoarecele și pisica cu sistemul bugetar din România: Creșteri salariale pentru unii, sacrificii pentru alții în 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Jocul de-a șoarecele și pisica cu sistemul bugetar din România: Creșteri salariale pentru unii, sacrificii pentru alții în 2024

Începând cu anul 2024, câteva categorii de bugetari se pot aștepta la creșteri salariale, după ce Guvernul a decis să redistribuie resursele financiare tăind majorările deja planificate pentru alte domenii.

Cu doar trei zile înainte de aplicarea creșterilor salariale promise pentru bugetari, reprezentanții guvernamentali au constatat că nu dispun de resursele financiare necesare și au hotărât să revizuiască calculele.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Această decizie va afecta bugetarii din diverse sectoare, care vor fi excluși de pe lista celor care urmau să beneficieze de majorări salariale începând cu 1 ianuarie.

În același timp, protestele continuă în rândul angajaților de la Fisc, vămii și Ministerului Finanțelor. Guvernul se pregătește să aprobe în ședința sa finală din acest an o serie de acte cu impact asupra bugetului.

Intenționează să elimine de pe lista majorărilor salariale angajații din Finanțe, cei din Fisc, cei din sistemul judiciar și cei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Executivul susține că acești angajați au beneficiat deja de majorări salariale în cursul anului curent.

Prin economisirea fondurilor astfel obținute, Guvernul intenționează să crească salariile pentru personalul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), bibliotecari și se discută și despre majorarea salariilor în cadrul direcțiilor de sănătate publică.

După ce a acordat primarilor o creștere de 5% a salariilor, surse indică faptul că Guvernul se pregătește să aprobe o majorare salarială și pentru prefecți. Aceștia urmează să beneficieze de salarizare la nivelul funcțiilor din Secretariatul General al Guvernului.

Citește și: Bonurile de masă, supuse unei taxe suplimentare de la 1 ianuarie 2024. Ce înseamnă asta pentru angajați și angajatori

Acestea nu sunt singurele majorări în plan: Guvernul vizează o creștere de 25% a salariilor angajaților din Ministerul Finanțelor, responsabili de controlul financiar, într-un efort de a-i stimula să aducă mai multe resurse la bugetul de stat.

De asemenea, pe ordinea de zi se află și o ordonanță care prevede majorarea salariilor profesorilor. În medie, profesorii ar urma să înregistreze o creștere de 20% în cursul anului viitor, în timp ce personalul auxiliar se va bucura de o majorare de aproximativ 15% în 2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea