Rămâi conectat

Actualitate

Jianu: Amnistia fiscală se va aplica pentru TOȚI contribuabilii care au de plătit contribuții de sănătate pentru venituri mici

Ziarul Unirea

Publicat

în

anafAmnistia pentru contribuțiile la sănătate anunțată de premierul Victor Ponta va fi valabilă pentru toți contribuabilii care au de achitat contribuții la sănătate pentru sume foarte mici, calculate în baza salariului minim pe economie, nu doar pentru cei care au dat statul în judecată, potrivit fostului ministru delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu.

„Înțeleg că va fi o Ordonanță de Urgență pentru amnistierea pe ce a fost (plăți datorate până la 1 iunie 2015). Va fi valabilă pentru toți contribuabilii, cel puțin așa a reieșit din discuții. Subiectul a fost discutat în Coaliția pentru Dezvoltarea României. O să fie pentru toată lumea, pentru că nu ai cum altfel. O să meargă toți ceilalți să dea statul în judecată și va fi un cost suplimentar pentru toată lumea”, a declarat Florin Jianu.

În privința implementarii noului Cod Fiscal, Jianu susține că trebuie să se facă etapizat. „Trebuie să fim echilibraţi. Acum s-a deschis o cutie a Pandorei în care fiecare minister, fiecare agenţie vine cu câte o idee de cum ar putea să dea o scutire, cum ar putea să dea zero TVA la nu ştiu ce … nu se poate, impactul este uriaş. Eu văd Codul Fiscal etapizat. Dacă pentru anul viitor se scade cota standard de TVA la 20% şi rămâne neimpozitarea dividendelor, este de ajuns pentru mediul de afaceri”, a mai spus Florin Jianu.

În opinia sa, neimpozitarea dividendelor este cea mai inteligentă măsura din întregul Cod Fiscal pentru că lasă banii antreprenorului. „Dacă o coroboram cu neimpozitarea profitului reinvestit înseamnă banii pe care îi iei din dividende şi îi reinvesteşti în propria companie. Restul, că vrem să scutim tot ce înseamnă taxe în România… întrebarea mea retorică este de ce nu au făcut-o toate statele din lume, cum funcţionează statul fără taxe?”, a subliniat Florin Jianu.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, săptămâna trecută, că a suspendat procesul de emitere şi comunicare a deciziilor privind regularizarea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2012 până la clarificarea normelor legale aplicabile în cazul celor care, la finele anului trecut, nu aveau 18 ani împliniţi şi a celor pentru care baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate este mai mică decât salariul de baza minim brut pe ţară.

sursa:hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea