Rămâi conectat

Curier Județean

Jandarmii montani, pregătiți să acționeze permanent pentru menținerea ordinii publice în zonele de agrement de la Arieșeni, Roșia Montană și Șugag

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sezonul de iarnă se apropie, iar jandarmii montani sunt pregătiți să acționeze permanent pentru menținerea ordinii publice în zonele de agrement. La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Avram Iancu Alba, există 3 posturi montane de jandarmi, respectiv Arieșeni, Roșia Montană și Șugag.

Acționând în medii greu accesibile, care presupun o anumită pregătire fizică, dar și un echipament adecvat, jandarmii beneficiază de o instruire riguroasa și o echipare specială.

Cu o activitate mai vizibilă pe timp de iarnă, jandarmii acționează de cele mai multe ori în condiții meteorologice nefavorabile în vederea căutării și descoperirii persoanelor aflate în dificultate pe traseele montane. În numeroase cazuri, împreună cu salvamontiști, jandarmii au descoperit persoane rătăcite, după multe ore de căutări.

Jandarmii cunosc în permanență starea traseelor turistice, starea indicatoarelor și marcajelor turistice, precum și starea vremii, elemente necesare pe care trebuie să le cunoască fiecare persoană care dorește să plece într-o drumeție la munte. Având în vedere că deja în zone montane din județ au apărut primele ninsori, pentru prevenirea evenimentelor negative, jandarmii montani reamintesc turiștilor următoarele:

– Înainte de a pleca în drumeție să echipeze autoturismul corespunzător (lanțuri antiderapante, lopată de zăpadă)
– Să se informeze înainte de a pleca la drum cu privire la starea vremii, starea drumurilor, dar și existența marcajelor turistice
– Să plece la drum doar cu echipament adecvat- lanternă, sac de dormit, trusă de prim ajuor
– Să nu se abată de la drum și să respecte indicatoarele și marcajele turistice
– Să cunoască bine pregătirea fizică a grupului și să adapteze traseul în funcție de aceasta
– Să se retragă la cea mai apropiată cabană, în cazul înrăutățirii vremii
– Să ia legătura cu jandamii montani/ serviciul unic de urgență 112, în cazul producerii unui accident, comunicându-le acestora datele de identificare ale persoanei în cauză și starea acesteia, unde se află (dacă este posibil), în ce condiții s-a produs accidentul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române în Alba Iulia. Jandarmii s-au întrecut într-un campionat de fotbal, turneu de table sau tenis cu piciorul.  Ieri, 27 martie, la Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea