Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Jandarmeria Alba se implică, pentru al cincilea an consecutiv, în Programul ”Școala Altfel”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Jandarmeria Alba continuă să se adreseze elevilor şi cadrelor didactice pe timpul săptămânii “Scoala altfel”. Cu această ocazie, pentru al cincilea an consecutiv, parteneriatul dintre instituţia militară,  Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia vizează câteva sute de persoane.

Demonstratie Jandarmeria Alba (55)În perioada 18 – 22 aprilie, sub egida “ Jandarmeria Alba  şi Şcoala ”, continuă activităţile informativ preventive iniţiate în urmă cu cinci ani de Jandarmeria Alba în cooperare cu Instituţia Prefectului – Judeţul Alba. Având şi în acest an ca parteneri  Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa de Cultură a Studenţilor din municipiul  Alba Iulia, instituţia militară va organiza şapte întâlniri cu elevi, cadre didactice şi personal administrativ din 11 unităţi şcolare.

Scopul asumat de parteneri este de a se alătura eforturilor făcute de şi alte autorităţi în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale în mediul şcolar şi menţinerii unui climat optim de ordine socială necesar desfăşurării în bune condiţii a procesului de învăţământ. În acest sens, elevii şi personalul didactic vor fi informaţi cu privire la capacitatea Jandarmeriei Alba de a garanta respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, la modul activ în care jandarmii se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, precum şi referitor la tipurile de misiuni pe care le îndeplinesc pentru siguranţa locuitorilor judeţului Alba. De asemenea, se va insista asupra celor mai frecvente fapte antisociale întâlnite în şcoală şi referitor la modul în care adolescenţii pot fi traşi la răspundere chiar dacă sunt minori. Totodată, cei mici, vor avea ocazia să cunoască echipamentul şi armamentul din dotarea jandarmilor.

Potrivit estimării iniţiale, la aceste activităţi vor participa câteva sute de elevi de gimnaziu şi liceu, provenind de la unităţi şcolare din municipiul Alba Iulia, municipiul Sebeş, oraşul Cugir şi localităţile Săliştea, Lancrăm şi Galda de Jos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea