Izolarea ştiinţifică a Muzeului Unirii din Alba Iulia ia amploare.
O altă personalitate ştiinţifică de calibru, profesorul universitar dr Mircea Babeş din Bucureşti, refuză în termeni duri şi categorici invitaţia trimisă de directorii muzeului albaiulian, de a participa la simpozionul dedicat cercetărilor arheologice de la Roşia Montană, organizat în perioada 3-4 mai 2012 in Alba Iulia. Precizăm că declinarea în asemenea termeni a invitaţiilor de participare la evenimente ştiinţifice (aşa cum o face acum dl profesor Babeş sau cum a făcut-o anterior dl profesor Piso) este neobişnuită, fiind o premieră la acest nivel, şi reprezintă de fapt un vot de blam ştiinţific adresat organizatorilor. Iată cum îşi motivează dl profesor refuzul de participare:
„Domnule Constantin Inel,
Rememorând mai multe „dezbateri” și „simpozioane” organizate prin intermediari și finanțate de Gold Corporation, cu scopul evident de a da o acoperire „științifică” și girul specialiștilor pentru distrugerea planificată, sistematică, a patrimoniului arheologic al Roșiei Montane, nu văd niciun motiv să dau curs invitației dvs. și să mă las antrenat într-un joc nedemn, străin de principiile morale ale profesiunii de arheolog, de cercetător și profesor, la care țin după o activitate de 48 de ani în acest domeniu.
Admiţând, în principiu, că atât muzeul dvs. cât și Universitatea din Alba Iulia ați susține aceste principii, nu pot să nu observ că întreaga manifestare este orientată întru sprijinirea intereselor corporației RMGC și este controlată de partizanii nedezmințiți, fără limite, ai proiectului minier distructiv și de mercenarii înregimentați, contra plată, în așa-zisul ”grup independent de monitorizare”, cum ar fi d-nii „moderatori” A. Vulpe, R. Theodorescu (dezavuați de Academia Română pentru atitudinea lor) și I. Opriș.
Competența acestor domni în materie este infinit mai mică decât pofta lor de bani, și ca urmare nu văd ce am putea discuta împreună și cum ar trebui să mă las „moderat” de ei.
Ca urmare, mulțumindu-vă pentru presupusele bune intenții ale invitației dvs. sunt nevoit să o refuz și să îi îndemn și pe alți specialiști de bună credință să procedeze la fel.
Prof. dr. Mircea Babeș, membru de onoare al institutelor de arheologie din București, Iași și Sofia, membru corespondent al Institutului Arheologic German”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ Pentru credincioșii din întreaga lume va începe Postul Crăciunului, adică nu vor mai fi consumate alimente de proveniență animale, precum lactate, carne sau ouă. De asemenea, calendarul ortodox îl cinstește pe Sfântul Filip, al treilea Apostol chemat […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Sporto zi ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii13 ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ