Italianul care a accidentat mortal doi motociclişti la Lancrăm nu va sta nicio zi după gratii. Judecătoria Sebeş l-a condamnat la închisoare cu suspendare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Judecătoria Sebeş a pronunţat joi o primă sentinţă în dosarul italianului Franco Guerini care în martie 2011 a spulberat doi tineri aflaţi pe motocicletă – Dragoş Moisin (20 de ani) şi Alexandru Pinter (19 ani). Italianul a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi obligat să plătească, împreună cu partea responsabilă civilmente S.C. Pomponio S.A. al cărei angajat era Guerini, câte 30.000 de euro fiecărei dintre cele cinci părţi civile din dosar.

De asemenea au mai fost fixate daune morale pentru familiile celor doi tineri morţi, în cuantum de 25.431 lei pentru rudele lui Alexadnru Pinter şi 18.879 lei pentru rudele lui Dragoş Moisin. Sentinţa instanţei din Sebeş nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la o instanţă superioară.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Tragicul accident a avut loc în 21 martie, în jurul orei 18.35 pe DN1, în zona Lancrăm. Ploţiştii au stabilit atunci că Franco Guerini, cetăţean italian în vârstă de 57 ani, în timp ce conducea un Opel, proprietatea S.C. Pomponio S.A., a pătruns pe contrasens şi a intrat într-o motocicletă care circula din sens opus şi pe care se aflau cei doi tineri, ambii din Alba Iulia.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Tinerii au fost zburaţi câţiva zeci de metri prin aer şi au decedat în urma rănilor grave suferite. Motocicleta era condusă de Dragoş Moisin, de 20 de ani, din Alba Iulia iar pasagerul său era Alenadru Pinter, în vârstă de 19 ani, din Oarda de Jos.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

n1m3n1 13 ianuarie 2012 at 11:59

In Italia suntem considerati tzigani si noi ii ridicam in slavi pe acesti macaronari imbecili iertandu-i la „nivel inalt” indiferent de ce fac in Romania. Santem o natie de tot kk-tul…

toma 13 ianuarie 2012 at 12:23

Dupa ce, ca in Italia sintem batjocoriti, umiliti, scuipati si condamnati (nu cu suspendare ci sub zavor) doar pt. faptul ca sintem romani, dupa ce am ajuns sa spalam la c.r jumatate din neputinciosii italiei, acum o ,,luam,, si acasa. Asa ne trebuie…

vigilante 13 ianuarie 2012 at 12:26

Aici nu era vb ca era italian, marocan sau afgan. E vb ca justitia din Romania e subordonata banului. Cine are bani face legea indiferent cine ar fi. Sunt atatea cazuri de genul asta si la fel li s-a dat cu suspendare..practic nu au patit nimic. Ia sa faca un accident cu pierderi de vieti omenesti un amarastean care nu are bani de avocati, de spaga..ia cativa ani ca popa. Cu executare. O sa il vad condamnat si pe Huidu asa cum am vazut-o pe nevasta lui Paunescu.

!!!! 13 ianuarie 2012 at 19:02

Daca astia sunt judecatori, inseamna ca dreptatea e o notiune de rahat si chioara !
O sa ajungem sa ne judecam la nivelul unor staboruri, care oricum judeca nu isi bat joc ca justitia din tara asta. RUSINE !!!!!

Comentariile sunt oprite