Rămâi conectat

Actualitate

Italianul care a accidentat mortal doi motociclişti la Lancrăm nu va sta nicio zi după gratii. Judecătoria Sebeş l-a condamnat la închisoare cu suspendare

Publicat

în

Judecătoria Sebeş a pronunţat joi o primă sentinţă în dosarul italianului Franco Guerini care în martie 2011 a spulberat doi tineri aflaţi pe motocicletă – Dragoş Moisin (20 de ani) şi Alexandru Pinter (19 ani). Italianul a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi obligat să plătească, împreună cu partea responsabilă civilmente S.C. Pomponio S.A. al cărei angajat era Guerini, câte 30.000 de euro fiecărei dintre cele cinci părţi civile din dosar.

De asemenea au mai fost fixate daune morale pentru familiile celor doi tineri morţi, în cuantum de 25.431 lei pentru rudele lui Alexadnru Pinter şi 18.879 lei pentru rudele lui Dragoş Moisin. Sentinţa instanţei din Sebeş nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la o instanţă superioară.

Tragicul accident a avut loc în 21 martie, în jurul orei 18.35 pe DN1, în zona Lancrăm. Ploţiştii au stabilit atunci că Franco Guerini, cetăţean italian în vârstă de 57 ani, în timp ce conducea un Opel, proprietatea S.C. Pomponio S.A., a pătruns pe contrasens şi a intrat într-o motocicletă care circula din sens opus şi pe care se aflau cei doi tineri, ambii din Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii au fost zburaţi câţiva zeci de metri prin aer şi au decedat în urma rănilor grave suferite. Motocicleta era condusă de Dragoş Moisin, de 20 de ani, din Alba Iulia iar pasagerul său era Alenadru Pinter, în vârstă de 19 ani, din Oarda de Jos.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Planul de urgență pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale în România, aprobat de către Guvern

Publicat

în

Planul de urgență pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale în România, aprobat de către Guvern

În cursul zilei de joi, Executivul a aprobat în ședință planul de urgență pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale în România. În cadrul planului sunt prevăzute mai multe măsuri și proceduri prin intermediul cărora pot fi anulate, reduse ori eliminate efectele unor perturbări în aprovizionarea cu gaze naturale, anunță Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Guvernul a aprobat planul de urgenţă pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale în România pe fondul războiului din Ucraina şi al sancţiunilor impuse Rusiei.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Astăzi, Guvernul a adoptat acest plan de urgenţă pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale în România, care prevede stabilirea unui set de măsuri, dar şi de proceduri prin care se pot anula, reduce sau elimina efectele unor posibile perturbări în aprovizionarea ţării noastre cu gaze naturale. Documentul are un rol preventiv şi se elaborează periodic, în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„Unul de alertă timpurie, în cazul în care există informaţii concrete, sigure şi fiabile, conform cărora ar putea avea loc un eveniment care ar deteriora în mod semnificativ situaţia în materie de furnizare de gaze şi care ar putea conduce la declanşarea nivelului de alertă sau de urgenţă.

Următorul nivel este de alertă în cazul în care are loc o perturbare a furnizării de gaze sau o cerere de gaze excepţional de mare care ar putea afecta semnificativ situaţia în materie de furnizare de gaze, însă piaţa încă este în măsură să gestioneze această perturbare sau cererea respectivă fără a fi nevoie de măsuri care nu sunt bazate pe funcţionarea pieţei.

Cel de-al treilea nivel, nivelul de urgenţă, care apare în cazul unei cereri excepţional de mari sau al unei perturbări semnificative de furnizare de gaze sau alt tip de deteriorare semnificativă a situaţiei în materie de furnizare de gaze şi toate măsurile de piaţă relevante au fost deja implementate, însă oferta de gaze este insuficientă pentru a satisface cererea rămasă neacoperită astfel încât este nevoie de noi măsuri care nu se bazează pe piaţă, în special în scopul garantării furnizării de gaze către clienţii protejaţi.

Apariţia acestor niveluri de criză depinde de gravitatea perturbării, de implicaţiile economice şi tehnice, dar şi de urgenţă a acţiunilor de remediere. Ele nu vor fi declarate succesiv. Orice nivel poate fi declarat imediat în funcţie de evoluţia situaţiei şi nevoia, bineînţeles, de a corecta riscurile care apar”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Planul va fi pus în aplicare prin Ministerul Energiei.

„În situaţie de alertă, de alertă timpurie sau urgenţă, Ministerul Energiei este cel care preia managementul crizei şi este responsabilul punerii în aplicare a măsurilor prevăzute în acest plan de acţiuni preventive privind măsurile de garantare a securităţii aprovizionării cu gaze naturale şi sau în planul de urgenţă.

Dimensiunea regională a acestui plan se înscrie în coordonatele de cooperare regională pe care ţările grupurilor de risc din care România face parte, este vorba de Transbalcanic şi Ucraina astfel încât specificaţiile măsurilor naţionale privind securitatea aprovizionării cu gaze naturale să fie compatibile cu cele adoptate la nivelul grupului.

Planul de urgenţă prevede în plus măsuri adoptate, rolul responsabilităţii entităţii implicate pentru fiecare în funcţie de nivelul de criză, măsuri specifice privind energia electrică şi termoficarea, descrierea rolului managerului de criză desemnat şi dimensiunea regională a planului”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

ATENȚIONARE METEO: COD GALBEN de vânt puternic în Alba. Rafale de 65 de kilometri/oră

Publicat

în

ATENȚIONARE METEO: COD GALBEN de vânt puternic în Alba. Rafale de 65 de kilometri/oră

Meteorologii ANM au emis o atenționare meteo de tip Cod Galben pentru județul Alba, zona joasă.

De la ora 12.00 până la ora 16.00, în zona mai sus menționată se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55 – 65 km pe oră.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate, mai transmit meteorologii.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Șoferi vitezomani pe DN 14B: Polițiștii din Alba au dat aproape 50 de sancțiuni și au reținut un permis de conducere

Publicat

în

Șoferi vitezomani pe DN 14B: Polițiștii din Alba au dat aproape 50 de sancțiuni și au reținut un permis de conducere

Poliţiştii rutieri din Blaj au acționat pentru prevenirea accidentelor datorate vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum. Au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale.

La data de 25 mai 2022, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Blaj au organizat o acțiune, pe DN 14B, pe raza localităților Mihalț și Crăciunelu de Jos, pentru prevenirea accidentelor datorate vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum.

Au fost constatate și sancționate 49 de abateri de natură contravențională, majoritatea pentru depășirea regimului legal de viteză și a fost reținut un permis de conducere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto să respecte limita legală de viteză şi să adapteze, în permanenţă, viteza la condiţiile de drum şi trafic.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare