Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Italia, aproape de o CATASTROFĂ: Peste 8% din bolnavii de COVID-19 sunt cadre medicale și încă 475 de decese

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ 8,3% dintre persoanele infectate cu coronavirus în Italia sunt cadre medicale, procent dublu faţă de cel înregistrat în China, arată un studiu al fundaţiei Gimbe realizat pe baza datelor Institutului Superior de Sănătate din Italia, consemnează miercuri agenţia EFE.

Preşedintele Federaţiei naţionale a medicilor italieni, Filippo Anelli, a cerut să fie testate pentru coronavirus toate cadrele medicale, întrucât ”medicii asimptomatici, dar pozitivi fără să ştie, reprezintă un risc enorm pentru spitale”.

În total 2.629 de medici, infirmieri şi alte cadre medicale au avut rezultat pozitiv la testul pentru coronavirusul SARS-CoV-2, conform datelor actualizate marţi, când bilanţul arăta în Italia 31.506 de îmbolnăviri de COVID-19, printre care 2.503 persoane decedate şi 2.941 vindecate.

Informaţia privind numărul infectărilor în rândul cadrelor medicale italiene apare într-un moment în care acestea din urmă critică insuficienţa materialelor sanitare de protecţie, precum măşti, combinezoane sau mănuşi, în pofida unor iniţiative cum a fost cea a Chinei, care a trimis în Italia 30 de tone de astfel de materiale.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 2.978 de morţi în Italia, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 35.713, au anunţat miercuri seară autorităţile italiene.

Bilanțul ultimelor ore este de 475 de morți și 4.207 de noi cazuri de infectare. Cel mai probabil, joi, Italia va depăși numărul de morți din China, unde au decedat, de la începutul epidemiei, 3.237 de oameni, dar dintr-un număr de 80.894 de infectați.

În prezent se înregistrează 28.710 cazuri de pacienţi care au coronavirus. Până în prezent s-au vindecat 4.025 de persoane.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea