Rămâi conectat

Curier Județean

ISU Alba: Prevenirea situațiilor de urgență pe timpul minivacanței prilejuite de Sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

ISU Alba: Prevenirea situațiilor de urgență pe timpul minivacanței prilejuite de Sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului

Pentru a ne asigura că petrecerea acestui weekend prelungit se desfășoară în siguranță, peste 100 de pompieri se vor afla zilnic în serviciu operativ, fiind pregătiți să intervină pentru stingerea incendiilor, să acorde asistență medicală de urgență și pentru salvarea persoanelor din mediile ostile vieții.

Pentru evitarea producerii unor incidente este necesară respectarea câtorva reguli simple, însă foarte importante.

În cazul în care doriți să petreceți aceste zile în mijlocul naturii, alături de familie și prieteni, vă recomandăm să respectați măsurile de apărare împotriva incendiilor.

Citește și: Peste 180 de polițiști de la IPJ Alba vor asigura ordinea și siguranța publică în minivacanța de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

De asemenea, atragem atenția persoanelor care doresc să meargă la scăldat. Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. În multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul pot duce la scenarii dramatice.

Asigurați-vă că cei mici se scaldă doar în locuri special amenajate pentru înot și respectați avertizările privind interzicerea scăldatului în anumite zone. Supravegheați constant copiii în apă sau în apropierea acesteia!

Daca alegeți să luați parte la evenimente publice, aveți în vedere că, la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, iar pompierii recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență ce pot surveni pe timpul desfășurării manifestațiilor, astfel:

• Nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu;
• Nu aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate;
• NU lăsați copiii nesupravegheați;
• Nu blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor sau accesul la hidranții exteriori;
• În eventualitatea producerii unei situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul https://fiipregatit.ro sau descărcați aplicația DSU gratuit din App Store și Google Play.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ANGAJĂRI la ISU Alba: 15 posturi de soldați profesioniști (servanți), prin încadrare directă, scoase la concurs. Calendar și condițiile de ocupare

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la ISU Alba: 15 posturi de soldați profesioniști (servanți), prin încadrare directă, scoase la concurs. Calendar și condițiile de ocupare ISU Alba a lansat înscrierile pentru concurs a 15 posturi de soldați profesioniști (servanți) prin încadrare directă. ”Am scos la concurs 15 posturi de soldați profesioniști (servanți). Dacă ai între 18 și 25 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea