ISU Alba, dotat cu echipamente speciale din bani europeni pentru reducerea timpului de intervenție în mediul rural
Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă reprezentanții Consiliului Judeţean Alba și ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” au prezentat proiectul „Îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă în zone greu accesibile”.
În urma investiția cu finanțare europeană nerambursabilă, ISU Alba și și celelate inspectorate pentru situații de urgență din Regiunea Centru vor fi dotate cu câte un vehicul cu şenile/roţi tip UTV cu capacitate mărită de trecere (autoşeniletă), o autospecială cu rol tractor având în dotare echipamente speciale şi câte o platformă de transport a autoşeniletei.
Valoarea totală a proiectului este de 2.687.266,00 lei, din care finanţare nerambursabilă 2.473.114,28 lei, sumă ce poate fi accesată la nivelul Regiunii Centru prin domeniul major de intervenţie 3.3 al Programului Operaţional Regional 2007-2013. Beneficiarul proectului este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Centrul Transilvaniei”, ai cărei membri sunt judeţele Regiunii Centru: Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.
Programul Operaţional Regional este implementat la nivel naţional de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.
Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de siguranță al populației și îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul regiunii de dezvoltare Centru prin reducerea timpului de intervenție pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în zonele greu accesibile din Regiunea Centru.
Scopul proiectului este de a îmbunătăţi intervenţiile în zonele greu accesibile, fie din cauza naturii terenului fie din cauza condiţiilor meteo extreme (zone montane abrupte, zone izolate din cauza înzăpezirilor sau ploilor).
Durata de implementare a proiectului: 16 luni; 25 iunie 2014 – 24 octombrie 2015.
Rezultate:
- Ø Dotarea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Alba, Braşov. Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu cu 6 autospeciale complexe de intervenţie, fiecare dintre acestea fiind compusă din:
- vehicul cu şenile/roţi tip UTV cu capacitate mărită de trecere (autoşeniletă),
- autospecială cu rol tractor având în dotare echipamente speciale şi
- platformă de transport a autoşeniletei;
- Ø Instruirea a 37 de persoane care vor utiliza aceste echipamente specifice;
- Ø Reducerea timpului de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie în zonele rurale de la 24’32’’ la 22’40’’.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Efectele „ordonanței trenuleț” la nivelul județului Alba. Marius Hațegan, vicepreședintele CJ: „Lucrurile au fost făcute pe repede înainte și câteva chestiuni au fost omise”
Efectele „ordonanței trenuleț” la nivelul județului Alba. Marius Hațegan, vicepreședintele CJ: „Lucrurile au fost făcute pe repede înainte și câteva chestiuni au fost omise” Prezent într-o emisiune la Radio Unirea FM, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, a vorbit printre altele, despre efectele care se resimt la nivelul județului nostru în urma implementării renumitei „ordonanțe […]