Rămâi conectat

Politică Administrație

ISU Alba, dotat cu echipamente speciale din bani europeni pentru reducerea timpului de intervenție în mediul rural

Bogdan Presecan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

ISUAstăzi, în cadrul unei conferințe de presă reprezentanții Consiliului Judeţean Alba și ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” au prezentat proiectul „Îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă în zone greu accesibile”.

În urma investiția cu finanțare europeană nerambursabilă, ISU Alba și și celelate inspectorate pentru situații de urgență din Regiunea Centru vor fi dotate cu câte un vehicul cu şenile/roţi tip UTV cu capacitate mărită de trecere (autoşeniletă), o autospecială cu rol tractor având în dotare echipamente speciale şi câte o platformă de transport a autoşeniletei.

Valoarea totală a proiectului este de 2.687.266,00 lei, din care finanţare nerambursabilă 2.473.114,28 lei, sumă ce poate fi accesată la nivelul Regiunii Centru prin domeniul major de intervenţie 3.3 al Programului Operaţional Regional 2007-2013. Beneficiarul proectului este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Centrul Transilvaniei”, ai cărei membri sunt judeţele Regiunii Centru: Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Programul Operaţional Regional este implementat la nivel naţional de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de siguranță al populației și îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul regiunii de dezvoltare Centru prin reducerea timpului de intervenție pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în zonele greu accesibile din Regiunea Centru.

Scopul proiectului este de a îmbunătăţi intervenţiile în zonele greu accesibile, fie din cauza naturii terenului fie din cauza condiţiilor meteo extreme (zone montane abrupte, zone izolate din cauza înzăpezirilor sau ploilor).

Durata de implementare a proiectului: 16 luni; 25 iunie 2014 – 24 octombrie 2015.

Rezultate:

  • Ø Dotarea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Alba, Braşov. Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu cu 6 autospeciale complexe de intervenţie, fiecare dintre acestea fiind compusă din:
    • vehicul cu şenile/roţi tip UTV cu capacitate mărită de trecere (autoşeniletă),
    • autospecială cu rol tractor având în dotare echipamente speciale şi
    • platformă de transport a autoşeniletei;
  • Ø     Instruirea a 37 de persoane care vor utiliza aceste echipamente specifice;
  • Ø Reducerea timpului de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie în zonele rurale de la 24’32’’ la 22’40’’.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sub administrarea primarului Silviu Vințeler, orașul Ocna Mureș renaște, crește și se dezvoltă odată cu Băile Sărate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sub administrarea primarului Silviu Vințeler, orașul Ocna Mureș renaște, crește și se dezvoltă odată cu Băile Sărate A fost nevoie de un bun gospodar, un om cu viziune și curaj, dinamic și perseverent ca primarul Silviu Vințeler, pentru a scoate din sărăcie și mizerie orașul Ocna Mureș, al cărui declin economic părea de neoprit după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea