IȘJ Alba: În perioada 23-25 martie vor avea loc exerciții de testare județeană on-line pentru elevii claselor a XII-a

IȘJ Alba: În perioada 23-25 martie vor avea loc exerciții de testare județeană on-line pentru elevii claselor a XII-a

Inspectoratul Școlar Județean Alba a propus ieri, 20 martie, ca în perioada 23-25 martie, cunoștiințele elevilor claselor a 12-a să fie testate într-un exercițiu online.

Deoarece datele propuse coincid cu cele ale simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, prevăzute înainte de suspendarea cursurilor, pentru a nu crea confuzie, facem următoarele precizări:

ELIT

1. La nivelul județului Alba nu se derulează simularea națională a probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, fiind vorba despre o testare județeană.
2. Exercițiul de testare on-line a fost propus după discuții purtate cu elevii din Consiliul Județean al Elevilor și cu profesori care predau la clasele a 12-a pentru a oferi elevilor posibilitatea de a-și testa cunoștințele pornind de la un subiect unic.
3. Subiectele sunt realizate la nivelul inspectoratului, respectând modelul celor oficiale și programa pentru examenul de bacalaureat 2020.
4. Probele se desfășoară doar în format on-line.
5. Participarea elevilor nu este obligatorie.
Reamintim faptul că exercițiul de testare județeană în mediul on-line se va desfășura luni 23 martie 2020, ora 9, la disciplina limba și literatura română și miercuri, 25 martie 2020, ora 9, la matematică/istorie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...