Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

ÎPS Irineu va săvârși Sfânta Liturghie și sfințirea Aghiasmei mari în ziua de Bobotează la Catedrala din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur va fi săvârşită, miercuri, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, începând cu ora 10.00.

sfintirea Apei de Boboteaza la Alba Iulia01După rugăciunea Amvonului, Ierarhul şi clericii slujitori vor ieşi în procesiune la Troiţa din faţa clopotniţei, unde vor fi pregătite vasele cu apă pentru sfinţirea Aghiasmei mari.

La finalul slujbei, credincioşii vor fi binecuvântaţi de către preoţii slujitori în piaţeta din faţa clopotniţei. Cei prezenţi vor putea gusta şi lua Aghiasmă mare pentru acasă, din următoarele puncte: în faţa clopotniţei; în dreapta şi în stânga intrării în incinta Catedralei. Aici se va împărţi şi Anafura; în pronaosul Catedralei.

Cei doritori să ia Aghiasmă mare pentru acasă sunt rugaţi să aducă recipiente potrivite, a precizat pr. Păunel Juchi, pentru radioreintregirea.

Aghiasma mare se poate consuma în fiecare zi, pe nemâncate, înainte de Anafură, până în data de 14 ianuarie, când este Odovania Praznicului Botezului Domnului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea