Rămâi conectat

Actualitate

ÎPS Andrei Andreicuț: Lupta pentru bunuri și putere nu se mai termină, mai ales pe tărâm politic. Corupţia e flagelul greu de eradicat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuţ, a declarat, luni, la Mănăstirea Nicula că lupta pentru putere și bunuri este teribilă și nu se mai termină, mai ales pe tărâm politic.

Mitropolit_Andrei_Andreicut“Oamenii pătimaşi se războiesc pentru orice, pentru bunuri materiale, pentru plăcerile ce şi le pot procura cu ele şi pentru demnităţi şi putere. Este teribilă lupta pentru bunuri şi pentru putere, nu se mai termină. Mai ales pe tărâm politic. Confruntarea de idei ar trebui să fie elegantă dar nu e aşa. Iar în ce priveşte dorinţa de a acumula bunuri materiale şi bani, aceasta nu are limite. Corupţia este flagelul greu de eradicat. Iar dacă este vorba de atentatele teroriste şi de războiele ele se duc cu arme. Cine le oferă arme şi pentru ce? Pentru a câştiga bani, chiar cu preţul catastrofelor ce se declanşează, producătorii şi traficanţii de arme fac lucrurile acestea. Trăim într-o societate dezbinată şi fracturată de păcat, atât la noi în România, unde din fericire este pace, cât şi în toată lumea, încercată de atentate teroriste şi de războaie”, a afirmat IPS Andrei.

Acesta a adăugat că salvarea poate veni de la Isus Hristos şi Maica Domnului, ocrotitoare a României şi a Europei întregi, care este chemată în rugăciuni de mulţimile de credincioşi în această zi de sărbătoare.

„Atentatele teroriste şi războaiele sunt prezente, din nefericire, în zilele noastre. Chiar dacă, noi, românii, avem, din harul lui Dumnezeu, pace, în bătrâna noastră Europă sunt atentate teroriste şi în lume războaie. Cu predilecţie în Orientul Mijlociu şi în Asia, creştinii sunt ţinta agresiunilor expulzărilor şi masacrelor, bisericile şi mănăstirile sut distruse, dispărând odată cu ele o cultură bimilenară. (…) Un alt pericol este pierderea credinţei, neamurile pier nu atunci când îşi pierd fiinţa statală, ci atunci când îşi pierd identitatea culturală, sufletul lor. Atentatele teroriste, războaiele pun în pericol indentitatea spirituală a oamenilor. Din nefericire, aceste necazuri sunt prezente în lume de când omul a căzut în păcat, la obârşie stă păcatul. Cortegiul de suferinţe ce ne agresează au obârşia în păcat, iar salvarea presupune apropierea de Dumnezeu şi o viaţă spirituală normală”, a mai spus mitropolitul Clujului.

Acesta a criticat slaba reacţie a comunităţii internaţionale când sunt ucişi mii de creştini, sunt dărâmate biserici şi mănăstiri iar mulţi oameni sunt obligaţi să plece în pribegie, părăsindu-şi locuinţele.

Sursa Gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea