IPJ Alba: “Şi TU poţi deveni POLIŢIST”. Campania de recrutare pentru admiterea la şcolile MAI – sesiunea ianuarie 2018. Precizări pentru candidați
Pentru reducerea deficitului de personal, la nivelul MAI s-a stabilit un pachet de măsuri, una dintre cele mai importante fiind creșterea cifrei de școlarizare la instituțiile de învățământ postliceale.
În acest context, în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, va avea loc un examen de admitere, conform graficelor/calendarelor publicate de fiecare dintre unitățile de învățământ aparținând Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Poliției de Frontieră. Un astfel de examen în luna ianuarie reprezintă o premieră pentru MAI.
Sunt scoase la concurs 2.880 de locuri astfel:
-La Poliție – 1.600,
-La Jandarmi – 700,
-La IGSU – 300 și la
-Poliția de Frontieră – 280
Cererile de înscriere se depun până la data de 5 decembrie 2017, la unitățile de recrutare, respectiv la structurile de resurse umane ale unităților teritoriale și centrale din Poliție, Jandarmerie, Poliție de Frontieră și IGSU, potrivit specialității pentru care optează candidații și în raport de domiciliul/reședința înscrisă în cartea de identitate.
În cazul celor care optează pentru locurile Poliției de Frontieră și nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat, aceștia sunt recrutați de unitățile teritoriale ale Poliției, conform domiciliului înscris în cartea de identitate.
În vederea recrutării de concurenți pentru admitere, s-a realizat o cercetare sociologică cu scopul de a identifica motivele pentru care actualii elevi s-au îndreptat către instituțiile de învățământ ale MAI, iar siguranța locului de muncă a fost opțiunea cel mai des invocată. Alte repere sunt legate de statutul social și de pasiunea pentru meserie.
Facem un apel către toți cei interesați de o carieră în Ministerul Afacerilor Interne să se înscrie la concurs pe locurile puse la dispoziție de fiecare dintre școlile de agenți și subofițeri ale MAI.
Școlile care organizează concurs sunt:
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca
Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea
Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani
Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni
Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti
Școlile de agenți de poliție
În perioada 13 – 21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor, de această dată, este de 1 an.
Sunt scoase la concurs 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru rromi și 10 pentru minorități) la școala din Câmpina și 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi și 3 pentru minorități) la școala din Cluj-Napoca.
Până pe 5 decembrie, toți cei interesați se pot înscrie la sediul inspectoratelor de poliție județene sau la Poliția Capitalei, în funcție de reședința sau domiciliul fiecăruia.
Toate condițiile care trebuie îndeplinite, tematica, bibliografia, actele necesare la înscriere și alte informați utile pe site-ul Poliţiei Române: https://politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-2018 şi pe site-ul IPJ Alba https://ab.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-in-scolile-de-politie/anunt-i-p-j-alba-recrutare-candidati-pentru-institutiile-de-invatamant-postliceal-ale-m-a-i-sesiunea-ianuarie-2018.
Ce oferă instituțiile de formare inițială specializate ale Poliției Române
-Învăţământ gratuit la standarde europene
-Asistenţă medicală gratuită
-Cazare şi masă gratuite
-Săli de clase şi laboratoare moderne
-Baze sportive moderne
-Echipament gratuit
-Poligon de tragere
-Mediu competiţional
-Parteneriate cu instituţii de învăţământ similare din Europa
Condiții de recrutare și criterii specifice
-să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România
-să cunoască limba română scris şi vorbit
-să aibă capacitate deplină de exerciţiu
-să fie apte din punct de vedere medical, fizic şi psihic
-să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concurs
-să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinţa din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat;
-să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist
-să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
-să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
-să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile. Verificarea îndeplinirii acestui criteriu se realizează cu ocazia examinării medicale;
-să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară. Verificarea îndeplinirii acestui criteriu se realizează cu ocazia examinării medicale;
-să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
-să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ;
Deciziile medicale le iau medicii din unitățile MAI, după consultarea candidatului. Școala de agenți de poliție este școală postliceală. Așadar nu are legătură cu urmarea cursurilor unei facultăți, cu mențiunea că la școala de agenți de poliție este necesară prezența zilnică. Informații despre probele sportive vor fi publicate în timp util. Avizul psihologic este valabil 6 luni. Fișa medicală este valabilă 180 de zile, cu mențiunea că este necesar să fie verificată de medicul de la unitatea de recrutare.
Recrutarea candidaților pentru admiterea la unitățile de învățământ postliceal ale M.A.I. se realizează în raport de domiciliu/reședința candidatului înscris/ă în cartea de identitate potrivit organizării administrativ-teritoriale și specialității pentru care optează, conform ofertei educaționale.
Documente necesare
-cererea de înscriere și curriculum vitae (după modelele anexate);
-copii ale documentelor care atestă nivelul și specializarea studiilor, respectiv copie a diplomei de bacalaureat/diplomei echivalente cu aceasta și copie a foii matricole din liceu. Excepție fac candidații promoției 2017 care pot prezenta o adeverinţă care atestă promovarea examenului de bacalaureat (adeverință care trebuie să cuprindă notele obținute la probele de examen, media generală de bacalaureat, mediile obţinute în anii de liceu, termenul de valabilitate și faptul că nu a fost eliberată diploma de bacalaureat).
-copii ale actului de identitate, carnetului de muncă/certificatului stagiu de cotizare şi/sau altor documente doveditoare care să ateste vechimea în muncă şi, dacă este cazul, ale livretului militar;
-copii ale certificatului de naştere al candidatului, soţului/soţiei şi fiecărui copil, ale certificatului de căsătorie, precum şi, după caz, ale hotărârilor judecătoreşti privind starea civilă;
-autobiografia şi tabelul nominal cu rudele candidatului şi soţul/soţia candidatului (după modele);
-cazierul judiciar al candidatului;
-trei fotografii 3×4 cm, color și două fotografii color 9 x 12 cm, depuse într-un plic;
-fişa medicală tip de încadrare în M.A.I.;
-Extrasul de pe cazierul judiciar se solicită de către compartimentul cu sarcini de recrutare, pe baza consimţământului expres al candidatului. Extrasul poate fi înlocuit şi de un certificat de cazier judiciar, în termen de valabilitate, depus de candidat;
-declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare (după modelul anexat);
-avizul psihologic, emis de Centrul de Psihosociologie al M.A.I. în urma susținerii de candidat a testării psihologice, aviz care va fi depus la dosare de către structura de resurse umane a I.P.J. Alba;
-caracterizare de la ultimul loc de muncă sau, după caz, de la unitatea de învățământ, în original, semnată și ștampilată.
Probele de concurs
ELIMINATORII
-examinarea medicală
-verificarea aptitudinilor fizice
VERIFICAREA CUNOŞTINŢELOR
Detaliile privind conținutul probelor de verificare a cunoștințelor și calendarul desfășurării acestora la instituțiile de învățământ postliceal ale MAI, se vor consulta pe site-ul oficial al fiecărei instituții de învățământ.
Unitățile de învățământ postliceal ale IGPR vor organiza și desfășura proba de verificare a cunoștințelor în data de 20.01.2018.
Proba de verificare a cunoștințelor va consta într-un test scris la disciplinele limba română și limba străină (limba engleză sau limba franceză, potrivit opțiunii la înscriere).
Formularele necesare constituirii dosarului de candidat (dosarului de recrutare), tematica şi bibliografia recomandată pentru concursul de admitere în unitățile de învățământ postliceal aflate în subordinea I.G.P.R. – sesiunea ianuarie 2018 (Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina), pot fi accesate pe site-ul de internet al I.P.J. Alba https://ab.politiaromana.ro, la secţiunea CARIERĂ;
Pentru informare şi înscriere la una dintre aceste instituţii de învăţământ, persoanele interesate se vor prezenta la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sediul în municipiul Alba Iulia, str. Piața Ion I.C. Brătianu, nr. 1B, județul Alba, în zilele lucrătoare (de luni până vineri), în intervalul orar 09:00-11:00, respectiv 13:00-15:00. Relaţii suplimentare se pot obţine zilnic, în acelaşi interval orar, la telefon 0258806161 interior 20112.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun