Rămâi conectat

Politică Administrație

IPJ Alba funcţionează “pe datorie”. Numai Spitalului Judeţean, Poliţia are de plătit aproape 400.000 de lei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba are probleme financiare. Pe lângă alte întârzieri de plăţi înregistrate de instituţie, suma de 380.000 de lei datorată Spitalul Judeţean se pare că trebuie achitată cât mai repede, altfel poate fi afectată grav activitatea de cercetare făcută de poliţişti.

Spitalul Judeţean prin Serviciul de Medicină Legală realizează pentru poliţie diverse servicii medicale cum sunt stabilirea alcoolemiei pentru şoferii aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, necropsii în cazul deceselor, eliberarea de certificate medicale constatatoare în cazul unor infracţiuni cu violenţă. Aceste date/acte sunt esenţiale pentru ca poliţiştii să-şi poată desfăşura anchetele..

Spitalul Judeţean are de recuperat de la IPJ Alba suma de 380.000 de lei, reprezentând contravaloarea  serviciilor de medicină legală prestate în anii 2011 şi 2012 (280.000 de lei aferenţi anului 2011 şi 90.000 de lei pentru anul 2012).

Reprezentanţii unităţii sanitare susţin că iau serios în considerare încetarea acestor servicii dacă nu se plătesc banii. Potrivit, managerului spitalului, Nicolae Coşarcă, s-a ajuns în situaţia de a nu mai putea cumpăra nici trusele de alcoolemie.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea