Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ionuț Moșteanu, despre dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură: „PSD şi PNL sunt bloc în spatele lui Florin Cîţu în acest abuz fără precedent”

Publicat

în

Ionuț Moșteanu, despre dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură: „PSD şi PNL sunt bloc în spatele lui Florin Cîţu în acest abuz fără precedent”

Liderul deputaților USR-PLUS, Ionuț Moșteanu, a cerut președinților Camerei Deputaților și Senatului să convoace cât mai repede o ședință în plen reunit pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură, arată DCNEWS.ro.

De asemenea, acesta spune că cei doi lideri ai Camerelor trebuie să transmită puncte de vedere la CCR, după ce Comisia de Constituţionalitate a Senatului a admis că a greşit cu moţiunea.

Electrica Furnizare Discount

„Nu înţeleg de ce se mai amână, mă aşteptam ca preşedinţii să facă convocarea deja, aşa cum au făcut-o săptămâna trecută pentru citire, respectând Constituţia. Între timp, s-a întâmplat ceva şi lucrurile nu mai merg cu aceeaşi viteză. De aia am făcut o scrisoare şi am trimis-o azi spre Ludovic Orban şi Anca Dragu.

Colega mea, dna Anca Dragu, a făcut de ieri o scrisoare către preşedintele Camerei Deputaţilor pentru a se convoca acest plen reunit. Astăzi, Ludovic Orban este plecat şi a delegat atribuţiile unui coleg, vicepreşedinte PNL. Deci astăzi, aşa cum arată lucrurile, nu vom avea un plen reunit pentru dezbaterea moţiunii.

Singurii care vrem acest plen reunit suntem noi, cei de la USR-PLUS, şi cei de la AUR, care au semnat moţiunea. În continuare, PSD şi PNL sunt bloc în spatele lui Florin Cîţu în acest abuz fără precedent pe care îl vedem de două săptămâni de zile”, a declarat Ionuţ Moşteanu la Parlament.

Anca Dragu: Moţiunea nu se suspendă după atacarea la CCR

Preşedintele Senatului, Anca Dragu (USR PLUS), consideră că parcursul moţiunii de cenzură nu poate fi oprit de sesizarea Curţii Constituţionale de către Guvern, posibilitatea convocării unui plen reunit, în această săptămână, pentru dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură fiind analizată de preşedinţii celor două camere ale Parlamentului.

„Un asemenea demers către CCR, o sesizare făcută din partea oricui, în cazul de faţă din partea Guvernului, nu are caracter suspensiv vizavi de parcursul moţiunii. Nu ar trebui să pună o pauză parcursului moţiunii de cenzură. În conformitate cu art. 113 din Constituţie, după trei zile de la citire, moţiunea trebuie să intre în dezbatere şi vot. Atenţie, Constituţia spune după trei zile, nu la trei zile fix. Bun, poate că este weekend, poate este o sărbătoare legală şi atunci nu sunt trei zile, sunt patru, cinci, şapte zile, dar nu o lună, două sau niciodată. Avem decizii ale CCR care spun că o moţiune de cenzură nu îşi poate opri circuitul (…). Ne aflăm într-un moment de tergiversare a moţiunii”, a afirmat Dragu la RFI, citată de Agerpres.

Referindu-se la convocarea plenului reunit pentru dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură, Dragu a spus: „Este, pe de o parte, decizia Birourilor permanente reunite, dar şi preşedinţii Camerelor pot convoca plenul. Încercăm să facem această convocare, desigur, pentru că trebuie să ne asigurăm că moţiunea de cenzură îşi urmează parcursul constituţional”.

Întrebată dacă are deja un dialog în acest sens cu Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, Anca Dragu a răspuns: „Avem un dialog, a fost solicitarea, de altfel, a liderilor de grup în şedinţa de săptămâna trecută pentru convocarea plenului săptămâna aceasta, pentru dezbatere şi vot”.

Comisia de Constituţionalitate a Senatului transmite că a greşit. Moşteanu, apel la Orban şi Dragu

„Încă un lucru, am văzut un punct de vedere trecut prin Comisia de Constituţionalitate de la Senat legat de cum vede Senatul sesizarea făcută de Guvern la CCR. Este prima dată în istorie în care una din Camere spune că a greşit. Preşedinţii celor două Camere trebuie, citind articolul 146 din Constituţie care spune că preşedinţii celor două Camere pot sesiza CCR în caz de conflict instituţional, să se şi apere. Sunt liberi să îşi exprime punctul de vedere foarte clar, fără echivoc, ţinând cont că această moţiune are în spate voinţa numărului necesar de parlamentari pentru a fi depusă.

Noi pregătim un punct de vedere suplimentar la grup, la USR-PLUS, aşa că le cer ambilor preşedinţi să aibă un punct de vedere propriu pentru a apăra aceste instituţii. Ei le reprezintă, dincolo de faptul că sunt membri de partid. Nu putem permite alianţei toxice PNL – PSD să pună beţe în roate acestei moţiuni”, a mai declarat deputatul USR-PLUS.

Întrebat care va fi, de fapt, punctul oficial de vedere al Senatului, dacă Anca Dragu va formula o părere separată de cea a Comisiei de Constituţionalitate, Ionuţ Moşteanu a spus că „CCR trebuie să le ia pe toate în seamă. Vor fi puncte de vedere de la preşedintele Senatului, de la preşedintele Camerei şi oricine poate interveni. CCR va judeca faptele şi, din punctul nostru de vedere faptele sunt clare. Parlamentarii nu pot fi împiedicaţi să depună moţiune. Aceasta nu poate fi golită de conţinut şi nu poate fi blocată de puterea politică. Ăsta e scopul moţiunii, să se verifice dacă Guvernul are susţinere sau nu în Parlament”.

Cu câte ministere rămâne USR-PLUS

După ce Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău au afirmat că USR-PLUS va primi mai puţine ministere după ce se vor întoarce în Guvern, Ionuţ Moşteanu a reacţionat.

„Astea sunt gogomănii din campania lor internă. Vor să transmită un mesaj membrilor că vor lua tot. Nu pot să ia tot. PNL avea 55 % din coaliţie. A fost o negociere corectă şi va fi o aşezare corectă. Nu avem de ce să schimbăm ceva. Noi vrem doar să plece premierul Cîţu”, a mai punctat Moşteanu.

Poate face USR-PLUS coaliţie cu Florin Cîţu preşedinte PNL?

„Nu va avea încotro. Dacă vrea să facă o coaliţie de dreapta. Dacă vrea să stea în continuare mână în mână cu PSD, cum stă de 2 săptămâni, va sta în continuare. Omul cel mai important într-o viitoare colaborare este noul premier, care trebuie să fie responsabil şi să înţeleagă ce înseamnă să conduci un Guvern de coaliţie. În momentul ăsta, noi am cerut ca Florin Cîţu să plece. Modul în care a înţeles el să conducă el coaliţia ne deranjează”, a concluzionat Ionuţ Moşteanu.

Publicitate

Ştirea zilei

Povestea celui mai tânăr învățător din România: a început să profeseze la vârsta la care alți tineri erau încă în băncile liceului

Publicat

în

Povestea celui mai tânăr învățător din România: a început să profeseze la vârsta la care alți tineri erau încă în băncile liceului

Răzvan Gabriel Mihalache este probabil cel mai tânăr învățător din România. A împlinit 21 de ani în luna februarie a acestui an, dar a preluat prima generație de copii în urmă cu trei ani, când el însuși era un copil.

Avea 18 ani și șase luni când a intrat pentru prima dată într-o sală de clasă nu ca elev, ci ca profesor. Absolvise în vara lui 2019 Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” din Iași și cumva cariera lui fusese pecetluită încă din clasa a V-a, când părinții l-au îndrumat către acest liceu, care îi asigura o loc de muncă sigur la finalul studiilor.

Electrica Furnizare Discount

Deja cu trei ani de experiență la catedră în spate, Gabriel își aduce aminte râzând de prima lui zi de școală, ca învățător. Nu ascunde că a avut emoții, dar nici că a văzut în băiețelul din prima bancă, îmbrăcat îngrijit cu sacou și cămașă, pe el însuși, elevul care cu doar câteva luni înainte încă purta în spate rucsacul cu manuale. Mai greu a fost să capete încrederea părinților, speriați că în spatele catedrei din clasa copiilor lor se află tot un copil.

”Aveam emoții, sincer. Când am intrat în clasă prima dată, mă vedeam pe mine în bancă, atunci când eram eu elev. Se uitau ciudat la mine copiii, vă dați seama. Părinții își făceau griji când au aflat cine o să fie învățătorul copiilor lor. Dar acum am primit mesaje să mă întorc, mă apreciază”, spune Gabriel.

Din motive administrative, Gabriel nu a putut să ducă prima lui generație de elevi până în clasa a IV-a, cum s-ar fi cuvenit. Nu era titular pe post așa că s-a îngrijit de primii lui elevi doar doi ani. I-a preluat din clasa I și a rămas cu ei doar doi ani. În septembrie, anul acesta, este învățător la ”pregătitoare”, iar provocările sunt uriașe.

sursa: ziare.com / sursa foto: arhivă personală

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Publicat

în

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Într-o lume muzicală marcată de dominația comercialului și a mediocrității, „Sărbătoarea muzicii” devine o pledoarie minunată pentru un week-end lipsit de constrângerile ritmurilor care ne inundă auzul de pe toate frecvențele radiourilor.

Concertul SymPhoenix – un proiect muzical marca Phoenix, acompaniază Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Oltenia, dirijor: Bogdan Vodă – de sâmbătă seară a fost un real succes: piesa „Fată verde” nu o să îmbătrânească niciodată și continuă să le dea fiori ascultătorilor, mai ales atunci când este audiată LIVE.

Electrica Furnizare Discount

Alături de Nicu Covaci, care are o carieră excepțională de mai bine de o jumătate de secol, noua trupă Phoenix reprezintă un capitol unic în rockul românesc, mergând pe aceeași linie, cu un aer mai degrabă războinic. Noii membri ai formației au abordat numeroase sub-genuri ale rock-ului, traseul stilistic al trupei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock și ajungând la etno – rock.

Citește și: VIDEO| Bucuria din ochi l-a dat de gol pe primarul Pleșa: e mega fan Phoenix! Ce spune acesta despre trupa consacrată

Phoenix s-a întâlnit cu publicul din Alba Iulia în cadrul unui spectacol extraordinar SYMPHOENIX – împreună cu Filarmonica de Stat Oltenia, dirijor Bogdan Vodă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

În zona alunecării de teren de la Oiejdea, antreprenorul grec Aktor a turnat primul strat de asfalt. Astăzi, chiar dacă e sâmbătă se turna stratul de asfalt de bază pe sensul de mers Sebeș-Turda.  Acesta va fi utilizat pentru dechiderea circulației cu retricții și limitări de viteză pentru cazul în care nu vor fi terminate în acest an toate lucrările în zona alunecării de teren.

Electrica Furnizare Discount

În zona alunecării au fost forații alți piloți, s-a lucrat la excavații și la pământ armat, fiind, de departe punctul din șantier cu cea mai bună mobilizare.

La nodul rutier Teiuș, în zona pasajului rutier peste calea ferată, s-a ajuns la nivel cu umpluturile, iar în partea dinspre Turda se toarnă plăcile de racordare.

Potrivit afirmațiilor fostului ministru Drulă, făcute la postul B1: ”cineva trebuie să fie foarte-foarte rău intenționat”… pentru ca să nu se deschidă circulația rutieră pe acest lot în acest an!

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare