Rămâi conectat

Politică Administrație

Ion Dumitrel: Există pericolul ca spitalele din Alba să încheie anul cu minusuri foarte mari

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a atras atenția că spitalele din Alba vor avea mari probleme financiare dacă la rectificarea bugetară se va ține seama doar de salariile personalului medical și vor fi ignorate celelalte cheltuieli – medicamente, hrană și cazare.

Există pericolul ca spitalele din Alba să încheie anul cu minusuri foarte mari. Mă surprinde sindicatul, care în opinia mea este supus total Guvernului și care în permanență spune că nu este nicio problemă”, a spus Dumitrel.

Problemele au apărut după ce salariile personalului medical au fost mărite cu 15% (în condițiie în care bugetul pe 2013 este mai mic decât bugetul pe 2012), bani în plus pentru aceste mărire nu au fost alocați iar managerii au fost îndemnați să se descurce cu banii pe care îi au.

Cristian Buşoi, președintele CNAS, a precizat recent la o conferinţă de presă, că spitalele vor avea asigurată finanţarea pentru salarii şi utilităţi, urmând ca pentru celelalte cheltuieli, plata să se asigure fie din bugetul pe anul viitor, fie prin rectificare bugetară.

Președintele CJ Alba spune că fondurile alocate vor fi insuficiente: ”Este pentru prima dată în ultimii ani când se întâmplă așa ceva și nu se întâmplă din cauza managementului. Dezinteresul Guvernului va fi decontat de spitale și este păcat!”, a mai spus Ion Dumitrel


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea