Iohannis, dacă ajunge la Cotroceni: Primul lucru la care vreau să renunţ este imunitatea președintelui

Iohannis08Klaus Iohannis a declarat joi, la Cluj, că primul lucru la care doreşte să renunţe când va ajunge la Cotroceni este imunitatea președintelui şi că va avea discuţii cu partidele pe această temă, el susţinând şi renunţarea la imunitatea parlamentarilor.

„Avem în momentul de faţă multe discuţii în jurul imunităţii şi vă spun că primul lucru la care vreau să renunţ este imunitatea preşedintelui României. Este nevoie, evident, pentru acest lucru, de discuţii cu partidele politice, în special acum, cu comisia care se ocupă de proiectul de modernizare a Constituţiei. Voi avea aceste discuţii şi voi solicita ferm să se renunţe la alineatul care stabileşte că preşedintele se bucură de imunitate”, a spus Iohannis.

El a afirmat că trebuie schimbate şi prevederile legate de imunitatea parlamentarilor.

„Toată lumea înţelege şi este de acord că trebuie să existe o protecţie pentru opinia politică şi sunt total de acord şi cred că toată lumea este de acord că parlamentarii nu pot fi traşi la răspundere penală pentru opţiunea lor politică, dar dincolo de asta este inadmisibil ca prin procedură parlamentară să poată fi împiedicată justiţia să-şi facă treaba. Aici lucrurile trebuie schimbate clar şi total. Aceste lucruri se pot face simplu, dacă noi toţi ni le dorim, atunci o să vedeţi că politicienii vor fi şi ei primii care şi le doresc, fiindcă vor votul dumneavoastră”, a subliniat Klaus Iohannis.

 Sursa: Mediafax.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

apoliticul 6 noiembrie 2014 at 22:02

Daca….

MLG 6 noiembrie 2014 at 23:52

Ce sa zica si Blaga 🙂

nelu 7 noiembrie 2014 at 8:26

Ponta presedinte

A 7 noiembrie 2014 at 9:35

VICTOR PONTA PRESEDINTE!

Albanezul 7 noiembrie 2014 at 17:06

SI PONTA AR TREBUI SA DECLARE CA RENUNTA LA,,imunitate,,dar si sa reduca numareul SPP-istilor la maxim 30 de paznici….si trebuie redus bugetul ,,pandarilor presedintelui,,si facut public caci nici dracu nu-l fura de bun ce-i !Sa faca Ponta audiente prin judete ca sa afle necazul oamenilor saraci.Ca simpatizant al PPDD,acum votez cu Ponta ca sa fie redeschis OTV-ul si sa cada in derizoriu inscenarea facuta de DNA lui Dan Diaconescu.Matraguna de Sorina Matei de la B 1 sa mai inceteze cu ,,atacul marsav facand pe DD puscariabil si condamnat la 3 ani inchisoare,,pe inscenarea facuta de DNA a lui Basescu.Deci Ponta Presedinte !Multi simpatizanti PPDD VOM FI CU PONTA pe 16.11.2014 !!!!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...