Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ioan Lazăr, despre evacuații din ”Turturica”: Dacă în situația respectivă erau români, nu beneficiau de asemenea avantaje

Ziarul Unirea

Publicat

în

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a spus, luni, în cadrul unei conferințe de presă, vorbind despre persoanele evacuate din blocul ”Turturica” din Alba Iulia, că în situația în care erau evacuate, prin decizii judecătorești, familii de români, nu beneficiau de asemenea avantaje.

Reprezentați ai romilor de la București, între care consilierul de stat Dana Varga și deputatul Daniel Vasile, au venit, vineri, la Alba Iulia pentru a reprezenta interesele persoanelor evacuate din Turturica.

De la negocierile cu reprezentanții Primăriei Alba Iulia ei au ieșit cu o veste foarte bună, spunându-le celor care-i așteptau în stradă că vor primi un ajutor de urgență, timp de șase luni, în valoare de 400 – 600 de lei, pentru plata chiriei.

Ioan Lazăr este de părere că, dacă în situația respectivă erau români, autoritățile locale nu erau atât de darnici cu ei.

”Dacă în situația respectivă erau români, nu beneficiau de asemenea indemnizații și de asemenea avantaje. Întotdeauna minoritățile, fie că sunt rome, fie că sunt maghiare, la orice strigăt, ei sunt discriminați, dezavantajați, vin reprezentanții lor și se rezolvă. Sunt foarte multe familii, români, care o duc mult mai rău decât ei, trăiesc în condiții mult mai proaste. Vreau să vă dau exemple, cei de la munte. Eu am o fermă de animale la poalele Munților Apuseni. sunt foarte multe cătune, sunt depopulate satele, bătrânii trăiesc în condiții de plâns, fără curent electric, condiții mizere. N-au curent, n-au doctori, n-au asistente”, a spus Ioan Lazăr.

Prezent la aceeași conferință de presă, Marius Popescu, consilier ALDE în Alba Iulia, a spus că beneficiarii ajutorului vor trebui să îndeplinească anumite condiții.

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus spre aprobare în viitoarea ședință a Consiliului Local Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

48 de ani de la primul 10 olimpic al gimnasticii. 18 iulie 1976, ziua în care Nadia Comăneci a intrat in istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

48 de ani de la primul 10 olimpic al gimnasticii. 18 iulie 1976, ziua în care Nadia Comăneci a intrat in istorie Pe 18 iulie 1976, în urmă cu 47 de ani, Nadia Comăneci intra în istoria sportului mondial şi devenea regina gimnasticii, obţinând primul 10 şi surprinzând o lume întreagă, dar şi tabela de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea