Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ioan Dîrzu: Prioritatea PSD Alba – rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii judeţului!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultima săptămână a fost, cel puţin în judeţul Alba, una zbuciumată, mai ales prin prisma atacurilor venite de la unii colegi liberali. Rămân la convingerea că PNL este un partener serios pe plan naţional, sau dacă este să mă refer la colaborarea cu domnul senator Teodor Atanasiu, însă nu vom tolera niciodată ca PSD să fie atacat pe nedrept de persoane care sunt dispuse să distrugă munca a mii de persoane doar de dragul unor interese personale. Poate şi noi am exagerat, luând în considerare eşalonul trei din Consiliul Judeţean Alba, în diversele aberaţii ale unora şi ne vom concentra de acum încolo să luăm o poziţie constructivă şi utilă în sprijinul cetăţenilor din judeţul Alba. Astfel pun capăt schimburilor de replici cu ultimul liberal cumpărat cu funcţii plătite din bani publici de PDL şi vă prezint eforturile depuse în ultima săptămână de Partidul Social Democrat pentru judeţul Alba.
Primul demers a vizat compania Cuprumin SA, în legătură cu care am purtat discuţii la Bucureşti, nu doar în judeţul Alba. În acest sens, am vorbit cu ministrul Liviu Dragnea, cu ministrul Dan Şova, ministrul Varujan Vosganian şi chiar cu premierul Victor Ponta, cu privire la situaţia în care se află societatea. Propunerea noastră a fost clară: trebuie să găsim resursele financiare necesare pentru a permite companiei să îşi continue activitatea. Am iniţiat, în acest sens, un demers pentru susţinerea unui parteneriat cu administraţiile publice locale din Munţii Apuseni şi cu asociaţiile de salariaţi care sunt primele interesate de subiect. Pentru a evalua punctul de vedere al Ministerului Economiei şi al ministrului liberal am iniţiat procedura parlamentară a întrebării în vederea identificării celorlalţi investitori care şi-au manifestat interesul privind Cuprumin SA şi pentru a vedea procedura de asociere pentru finanţarea companiei.
Al doilea demers s-a referit la investiţia companiei Daimler la Cugir şi la Sebeş. Această investiţie de aproape 300 de milioane de euro este rezultatul mai multor discuţii purtate în ultimele luni de investitori cu premierul Victor Ponta. Susţinerea acordată de Guvernul condus de preşedintele PSD ilustrează dorinţa liderilor social democraţi de a sprijini proiectele concrete şi creatoare de locuri de muncă din judeţul Alba. Prin urmare, PSD şi Guvernul său va oferi un aport necondiţionat tuturor proiectelor din judeţul Alba al căror scop nu este să umple visteria de partid a PDL şi a acoliţilor săi. În ciuda faptului că, în judeţ, PSD Alba este singurul partid de opoziţie, pentru că este singura formaţiune politică ce nu are un protocol cu PDL, ne asumăm responsabilitatea şi ne implicăm pentru a îmbunătăţii condiţiile de viaţă ale cetăţenilor din Alba. În ceea ce priveşte întâlnirile politice, dintre acestea amintesc discuţiile cu miniştrii PSD Dan Şova, Dan Nica, Liviu Dragnea, Eugen Teodorovici, dar şi cu premierul Victor Ponta. Discuţiile au vizat problemele esenţiale pentru judeţul Alba: Cuprumin, proiectul Roşia Montană şi investiţia Daimler în Alba.
În Parlamentul României, am prezentat o declaraţie politică privind compania Cuprumin SA. Soarta acestei companii este esenţială pentru viitorul oamenilor din Munţii Apuseni, iar mesajul meu s-a axat pe necesitatea ca ministrul liberal al Economiei, Varujan Vosganian, să găsească soluţii concrete la această problemă stringentă pentru zonă. Am propus un model de parteneriat cu administraţiile publice locale din zonă şi cu asociaţiile de angajaţi dornice să salveze compania. De asemenea, m-am adresat ministrului Economiei, Varujan Vosganian, solicitându-i să fim informaţi cu privire la companiile care s-au arătat intersate de Cuprumin, dar şi în legătură cu soluţiile evaluate de minister.
Pentru informaţii suplimentare şi sesizarea unor probleme sau soluţii nu ezitaţi să mă contactaţi la sediile birourilor parlamentare din Alba Iulia, Câmpeni sau Teiuş şi vom căuta împreună să le soluţionăm în cel mai scurt timp sau cel puţin să luptăm pentru ca acestea să se afle pe agenda opiniei publice şi a liderilor politici naţionali.

deputat Ioan DÎRZU,
preşedintele PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea