Investiții de 1,8 milioane de lei, la Spitalul Orășenesc Cugir: Încep lucrări de reabilitare și mansardare
Legislativul din Cugir a aprobat recent, Documentaţia tehnico economică, faza DALI şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare si mansardare clădire bloc alimentar şi birouri – Spitalul orășenesc Cugir”.
Scopul principal al acestui proiect este de a contribui la imbunatatirea serviciilor oferite in cadrul unității locale de sănătate, oferirea de facilitati pentru medicii care desfasoara activitati in cadrul spitalului, eficientizarea din punct de vedere termic si al consumurilor privind cladirea si indeplinirea conditiilor din punct de vedere sanitar al activitatilor adapostite.
Spitalul deserveste o populatie de aproximativ 35.000 de locuitori dispersati geografic pe zeci de km datorita zonei montane in care se afla localitatile componente ale orasului si a arondarii mai multor comune aflate in vecinatate. Pe viitor, intrucât se doreste atragerea unui numar mai mare de medici specialisti si asigurarea unor conditii de prestare a serviciilor medicale moderne autoritatea publica locala incearca sa rezolve o parte din aceste conditii prin acordarea de facilitati, cum ar fi locuintele de serviciu si cresterea nivelului de dotare a institutiei.
In urma expertizarii cladirii existente s-a concluzionat că: zidaria exterioara prezinta degradari la nivelul tencuielilor; pardoselile interioare prezinta denivelari si tasari fiind amplasata pe sol; spatiile si obiectele sanitare sunt uzate fizic si moral; planseul de lemn peste parter nu corespunde normelor actuale de igiena, stabilitate si izolare termica.
Clădirea prezintă uzură morală și vicii de alcătuire în legătură cu : Izolarea termică a anvelopei (a planșeelor de peste sol și a planșeului de peste etaj); Executia centralei termice nu respecta Normativul I13-2015 privind proiectarea, executia si exploatarea instalatiilor de incalzire; Executia instalatiei sanitare aferente grupurilor sanitare nu respecta prevederile Normativului I 9-2015 – Normativ privind proiectarea, execuţia şi exploatarea instalaţiilor sanitare aferente clădirilor.
Valoarea totală a investiţiei cu TVA = 1.877.399,22 lei. Durata de realizare a investiţiei: 8 luni.
Finanțarea investiției va fi susținută cu fonduri de la bugetul de stat, bugetul local și alte fonduri legal constituite.
(C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Accident rutier pe DN1 în zona giratoriului de la Sântimbru: Două autoturisme implicate în incident
FOTO | Accident rutier pe DN1 în zona giratoriului de la Sântimbru: Două autoturisme implicate în incident Un accident rutier s-a produs vineri, 15 noiembrie 2024, în jurul orei 22:22, pe DN 1 în zona giratoriului de la Sântimbru. Potrivit primelor date transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” Alba în incident au fost […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Actualitate16 ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii21 de ore ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii