Rămâi conectat

Curier Județean

Investiții de 1,8 milioane de lei, la Spitalul Orășenesc Cugir: Încep lucrări de reabilitare și mansardare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legislativul din Cugir a aprobat recent, Documentaţia tehnico economică, faza DALI şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare si mansardare clădire bloc  alimentar şi birouri – Spitalul orășenesc Cugir”.

Scopul principal al acestui proiect este de a contribui la imbunatatirea serviciilor oferite in cadrul unității locale de sănătate, oferirea de facilitati pentru medicii care desfasoara activitati in cadrul spitalului, eficientizarea din punct de vedere termic si al consumurilor privind cladirea si indeplinirea conditiilor din punct de vedere sanitar al activitatilor adapostite.

Spitalul deserveste o populatie de aproximativ 35.000 de locuitori dispersati geografic pe zeci de km datorita zonei montane in care se afla localitatile componente ale orasului si a arondarii mai multor comune aflate in vecinatate. Pe viitor, intrucât se doreste atragerea unui numar mai mare de medici specialisti si asigurarea unor conditii de prestare a serviciilor medicale moderne autoritatea publica locala incearca sa rezolve o parte din aceste conditii prin acordarea de facilitati, cum ar fi locuintele de serviciu si cresterea nivelului de dotare a institutiei.

In urma expertizarii cladirii existente s-a concluzionat că: zidaria exterioara prezinta degradari la nivelul tencuielilor; pardoselile interioare prezinta denivelari si tasari fiind amplasata pe sol; spatiile si obiectele sanitare sunt uzate fizic si moral; planseul de lemn peste parter nu corespunde normelor actuale de igiena, stabilitate si izolare termica.

Clădirea prezintă uzură morală și vicii de alcătuire în legătură cu : Izolarea termică a anvelopei (a planșeelor de peste sol și a  planșeului de peste etaj); Executia centralei termice nu respecta Normativul I13-2015 privind proiectarea, executia si exploatarea instalatiilor de incalzire; Executia instalatiei sanitare aferente grupurilor sanitare nu respecta prevederile Normativului I 9-2015 – Normativ privind proiectarea, execuţia şi exploatarea instalaţiilor sanitare aferente clădirilor.

Valoarea totală a investiţiei cu TVA = 1.877.399,22 lei. Durata de realizare a investiţiei: 8 luni.

Finanțarea investiției va fi susținută cu fonduri de la bugetul de stat, bugetul local și alte fonduri legal constituite.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea