Investiții de 1,8 milioane de lei, la Spitalul Orășenesc Cugir: Încep lucrări de reabilitare și mansardare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Legislativul din Cugir a aprobat recent, Documentaţia tehnico economică, faza DALI şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare si mansardare clădire bloc  alimentar şi birouri – Spitalul orășenesc Cugir”.

Scopul principal al acestui proiect este de a contribui la imbunatatirea serviciilor oferite in cadrul unității locale de sănătate, oferirea de facilitati pentru medicii care desfasoara activitati in cadrul spitalului, eficientizarea din punct de vedere termic si al consumurilor privind cladirea si indeplinirea conditiilor din punct de vedere sanitar al activitatilor adapostite.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Spitalul deserveste o populatie de aproximativ 35.000 de locuitori dispersati geografic pe zeci de km datorita zonei montane in care se afla localitatile componente ale orasului si a arondarii mai multor comune aflate in vecinatate. Pe viitor, intrucât se doreste atragerea unui numar mai mare de medici specialisti si asigurarea unor conditii de prestare a serviciilor medicale moderne autoritatea publica locala incearca sa rezolve o parte din aceste conditii prin acordarea de facilitati, cum ar fi locuintele de serviciu si cresterea nivelului de dotare a institutiei.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

In urma expertizarii cladirii existente s-a concluzionat că: zidaria exterioara prezinta degradari la nivelul tencuielilor; pardoselile interioare prezinta denivelari si tasari fiind amplasata pe sol; spatiile si obiectele sanitare sunt uzate fizic si moral; planseul de lemn peste parter nu corespunde normelor actuale de igiena, stabilitate si izolare termica.

Clădirea prezintă uzură morală și vicii de alcătuire în legătură cu : Izolarea termică a anvelopei (a planșeelor de peste sol și a  planșeului de peste etaj); Executia centralei termice nu respecta Normativul I13-2015 privind proiectarea, executia si exploatarea instalatiilor de incalzire; Executia instalatiei sanitare aferente grupurilor sanitare nu respecta prevederile Normativului I 9-2015 – Normativ privind proiectarea, execuţia şi exploatarea instalaţiilor sanitare aferente clădirilor.

Valoarea totală a investiţiei cu TVA = 1.877.399,22 lei. Durata de realizare a investiţiei: 8 luni.

Finanțarea investiției va fi susținută cu fonduri de la bugetul de stat, bugetul local și alte fonduri legal constituite.

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei