Rămâi conectat

Politică Administrație

Investiția în amenajarea Şcolii Profesionale Germane Alba Iulia, crește la aproape 100.000 de euro

Bogdan Presecan

Publicat

în

Consilierii județeni au votat astăziân unanimitate un proiect de hotărâre privind suplimntarea sumei alocate Şcolii Profesionale Germane ce va funcţiona din această toamnă în cadrul Colegiului Tehnic „Al. Domşa” din Alba Iulia de la 260.000 lei la 420.000 lei.

„Pentru asigurarea unui standard minimal necesar desfăşurării activităţilor în anul şcolar 2013 – 2014 s-a constatat necesitatea realizării unor lucrări de reparaţii curente suplimentare la parterul clădirii unde sunt localizate atelierele şcolii, care constau în construcţii interior/exterior, instalaţii electrice interior/exterior, instalaţii sanitare şi termice interioare, sens în care se impune majorarea sumei la 420.000 lei”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre adoptat ieri de consilierii judeţeni.

Lucrările de amenajare a spațiilor Şcolii Profesionale Germane Alba Iulia sunt în plină desfășurare, acestea trebuind finalizate până la începerea anului școlar, respectiv începutul lunii septembrie.

Spațiul este pus la dispoziție de Primăria Alba Iulia. Marele avantaj al acestei scoli este ca pe langă o meserie învățată și atestată printr-un certificat recunoscut internațional, elevul poate primi pe parcursul celor doi ani de școlarizare o bursă în valoare de 400 de lei, din care jumătate sunt asigurați de Guvern iar cealaltă jumătate de agenții economici parteneri în cadrul proiectului. Condiția ca elevul să beneficieze de această bursă este să nu depășească 20 de absențe nemotivate pe semestru. Societățile partenere, în cadrul cărora cursanții vor învăța partea practică, în funcție de profilul clasei, vor asigura   transport gratuit pentru elevi la unitățile de producție, o masă gratuită zilnic, echipamente de protecție sau, în cazul celor mai serioși cursanți, susținerea financiară pentru continuarea studiilor. Alt avantaj este ca absolventul are prioritate la angajare si practic are un loc de munca asigurat. Totodata se pune accent pe limba straina din tara de provenienta a agentului economic. Se pune accent pe practica, adica in primul an se face practica la agentul economic in proportie de 60 la suta, iar in al doilea an in proportie de 75 la suta.

Vârsta limită pentru înscrierea la cursurile acestei școli este de 18 ani. Înscrierile sunt încă deschise, asfel că cei ce doresc să învețe o meserie în cele mai bune condiții sunt așteptați să își depună candidatura, în cel mai scurt timp.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Satul Dumitra, din comuna Sântimbru, va avea rețea de canalizare: A fost semnat contractul de finanțare

Bera Larisa

Publicat

în

Satul Dumitra, din comuna Sântimbru, va avea rețea de canalizare: A fost semnat contractul de finanțare Astăzi, 22 iulie 2024, a fost semnat contractul de finanțare al proiectului care prevede construirea rețelei de canalizare în satul Dumitra din comuna Sântimbru, a anunțat Ioan Iancu Popa, primarul comunei Sântimbru. Citește și: FOTO | Două stații de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea