Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Întreabă-l şi tu pe primar!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Aiud, domnul Horaţiu Josan

 Domnule primar al Aiudului,
Am aşteptat suficient timp, credem noi, ca dumneavoastră să remediaţi o situaţie incompatibilă cu cea a unui om care respectă principii şi nu le declară doar. Picătură cu picătură, paharul răbdării s-a umplut şi suntem nevoiţi, în numele multor aiudeni, să vă cerem clarificarea publică a statutului pe care purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud îl are în organigrama instituţiei pe care, efemer, o administraţi.
Nu am fi făcut acest lucru dacă nu am fi remarcat, fără prea mare efort, faptul că deşi Aiudul nu parcurge o perioada de prosperitate, edilul oraşului îşi permite atât un Şef serviciu comunicare şi relaţii publice, cât şi un Purtător de cuvânt. Dar poate că acest lucru nu ar fi fost unul supărător, dacă am fi constatat că înclinaţia spre atât de multă comunicare ar fi venit din respectul pentru cetăţeni pe care ar fi trebuit să-l dovedească municipalitatea aiudeană.
Nu e cazul, pentru că în Săptămâna Luminată, purtătorul de cuvânt al Primăriei ne-a explicat, a nu ştiu câta oară, cât de grozav sunteţi dumneavoastră şi cum nu cădem toţi pe spate din acest motiv. Ba chiar ne-a sugerat, cu subiect şi predicat, “că trebuie să îndurăm” şi, mai grav, “că nu se va întâmpla nimic diferit faţă de alţi ani”.
Dar să revenim la problema pe care nu aţi reuşit să o gestionaţi onest, cu respectarea legii: cea a statutului unuia din angajaţii Primăriei. Atâta timp cât purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud este plătit din taxele şi impozitele aiudenilor, adică din bani publici, datoria lui este să răspundă cu decenţă solicitărilor cetăţeneşti, chiar dacă acestea nu sunt laude la adresa dumneavoastră. Este nepermis ca purtătorul de cuvânt al Primăriei să exprime consideraţii politice sau să certe, pur şi simplu, cetăţenii Aiudului, pentru că nu se înrolează în corul aplaudacilor dumneavoastră. Şi asta, culmea, în timpul programului de lucru! Una este să informezi cetăţeanul şi alta este să faci campanie electorală în mod continuu, în dispreţul absolut al bunului simţ şi, bineînţeles, al legii.
Concret, vă dăm ocazia să lămuriţi public onestitatea, legalitatea şi moralitatea de care dă dovadă (sau nu) purtătorul de cuvânt al Primăriei, răspunzând următoarelor întrebări:
1. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud este plătit din bani publici?
2. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud este funcţionar public, sau nu?
3. De ce această persoană nu are declaraţia de avere postată pe site-ul instituţiei?
4. De ce toleraţi, deşi (ar trebui să) cunoaşteţi cadrul legal, ca purtătorul de cuvânt să exprime opinii politice în interiorul instituţiei? Puteţi argumenta de ce apariţiile publice ale purtătorului de cuvânt cuprind atacuri politice şi nu informări cu privire la administrarea oraşului?
5. Sesizaţi vreo diferenţă între “purtătorul de cuvânt al Primăriei” şi “purtătorul de cuvânt al primarului”? Cine ar trebui
să-l plătească pe cel din urmă?
6. Cât timp vă este necesar să remediaţi această situaţie?
7. Când veţi face publice fişele postului pentru funcţia de “Şef serviciu comunicare şi relaţii publice” şi pentru cea de “Purtător de cuvânt”?
8. Vă veţi cere vreodată scuze aiudenilor?
Până când nu veţi clarifica public aceste lucruri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud demonstrează a fi purtătorul de vorbe al partidului dumneavoastră, dar plătit din banii noştri, ai aiudenilor. Curat legal şi principial!

Biroul de presă al PDL Aiud


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea